« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
PLJESAK I UZVICI

Fidel Castro održao prvi govor nakon četiri godine

Castro je održao govor na izvanrednom zasijedanju kubanskog parlamenta o posljedicama nuklearnog rata protiv Irana, što je njegovo prvo obraćanje nakon četiri godine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Fidel Castro

,

Kuba

,

govor

Bivši predsjednik, koji će u petak proslaviti 84. rođendan, dočekan je pljeskom i uzvicima odobravanja zastupnika, članova vlade i svog brata Raula (79), što je izravno prenosila kubanska televizija.

Castro je nazočio posebnom zasijedanju parlamenta, koje je sazvano kako bi se raspravljalo o Castrovom upozorenju da se svijet nalazi na rubu nuklearnog rata zbog američkih poteza prema Iranu.

Bivši predsjednik naglasio je mogućnost nuklearnog rata ako američki predsjednik Barack Obama naredi napad na Iran nakon što Teheran odbaci nametnute međunarodne sankcije zbog iranskih nuklearnih aktivnosti.

To je bilo prvo izravno obraćanje "glavnog zapovjednika" na televiziji nakon što je zbog bolesti prepustio bratu predsjedništvo zemlje 31. srpnja 2006. "Otac kubanske revolucije" 26. srpnja zatražio je održavanje izvanrednog zasijedanja parlamenta kako bi upozorio na opasnost nuklearnog sukoba. (hina/metro-portal)

07.08.2010. 20:32:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh