« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
U KOLOVOZU

Fidel Castro objavljuje autobiografiju

Prvi dio autobiografije Fidela Castra zove se ''Strateška pobjeda'' i govori o godinama koje su dovele do kubanske revolucije 1959.

Fidel castro autobiografija
Fidel castro autobiografija (Getty Images)
Više o

Fidel Castro

,

autobiografija

,

namještanje pobjede

,

talenti

Fidel Castro u kolovozu planira objaviti prvi tom svoje autobiografije, posvećene godinama koje su vodile u kubansku revoluciju 1959., kada je s par stotina gerilaca nadjačao vojsku režima Fulguencia Batiste i uveo polustoljetnu komunističku vladavinu na Kubi.

U knjizi, pod naslovom "Strateška pobjeda", pripovijeda se o prvim godinama u 25 poglavlja, uključujući fotografije, karte i ilustracije oružja, napisao je Castro u utorak u kolumni "Reflections", objavljenoj na web stranici 'Cuba Debate' (Kubanska rasprava), prenosi CNN.

Objavljivanje knjige planirano je nakon što se 83-godišnji Castro vratio u javnost ovoga mjeseca, dajući svoj prvi televizijski intervju nakon tri godine oporavka od teške operacije na crijevima.

>> Dogodilo se na današnji dan - 26. srpnja

Fidel Castro se pojavio u ponedjeljak na proslavi Dana revolucije Kube, izvijestio je vladin dnevnik Granma. Bivši diktator, obučen u zelenu košulju vojnoga stila, pozvao je na održavanje sastanka kubanskih čelnika o vanjskim poslovima, uključujući i sukob SAD-a s Iranom i Sjevernom Korejom, kako navodi Granma.

Američki su mediji u utorak s nevjericom izvijestili da je Dan revolucije Kube protekao bez govora ijednog od braće Castro, ne ulazeći u nagađanja o značenju tog događaja. (hina/metro-portal)

28.07.2010. 09:10:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh