« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
POTRAGA U TIJEKU

Pakistan: Srušio se zrakoplov sa 152 putnika

POGLEDAJTE VIDEO - Zrakoplov Airblue se iz još nepoznatog razloga srušio u planini kraj glavnoga grada Islamabada

avion pakistan
avion pakistan (YouTube)
Više o

zrakoplovna nesreća

,

uređivanje dječjeg kutka

,

namještanje BGT

U Pakistanu se jutros srušio zrakoplov sa 152 putnika. Zrakoplov Airblue letio je iz Karachija i srušio se iz još nepoznatog razloga u planinama Margalla oko glavnog grada Islamabada.

Gust oblak dima nadvio se nad brdima koja okružuju Islamabad. Na snimkama lokalnih televizijskih postaja moglo se vidjeti veći broj vozila hitne pomoći koja žure na mjesto nesreće.

"Po našim informacijama, zrakoplov se srušio u predjelu Margalli. Vidljiv je oblak dima, ali još nismo uspjeli doći na mjesto nesreće. To je brdovit kraj i nema ceste", rekao je policijski čelnik Sayed Subhan.

Do sada je pronađeno pet tijela putnika, a opsežna potraga je započela. I vojska je najavila slanje vlastitih postrojbi u pomoć zajedno s helikopterima. Zračna kompanija Airblue još nije komentirala pad.

"Tijela su posvuda naokolo i vrlo je malo ljudi vjerojatno preživjelo nesreću", rekao je Bin Yameen, visoki policijski dužnosnik u Islamabadu.

Ministar unutarnjih poslova Rehman Malik kazao je da je pronađeno pet preživjelih.

Svjedok nesreće Saqlain Altaf je pakistanskom ARY Newsu rekao kako je s obitelji išao na izlet kada je ugledao zrakoplov koji je izgledao nestabilno u zraku. "Avion je izgubio ravnotežu te smo vidjeli kako je počeo padati", kazao je Altaf i dodao da se potom čula eksplozija.

28.07.2010. 08:44:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh