« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
BRZO I BESPLATNO!

Fenomenalna šećerna pedikura za manje od 10 minuta

Naša stopala nakon duge zime često nisu u najboljem stanju, zbog čega će svaka žena koja drži do sebe prije pokazivanja svojih nogu prvo otići na pedikuru

Fotografija vijesti
Više o

njega kože

,

kućna njega

,

nokti

,

pedikura

,

pediker

Temperature u velikoj većini naše zemlje ovih se dana približavaju 30 stupnjeva (u nekim krajevima i koji stupanj više), što je definitivna potvrda činjenici da su hladni zimski dani daleko iza nas, a ljetni mjeseci sve jače kucaju na naša vrata. Velika većina nas naprosto više ne želi provoditi dane u cipelama i tenisicama, zbog čega iz ormara vadimo sexy sandalice i japanke. Nažalost, naša stopala nakon duge zime često nisu u najboljem stanju, zbog čega će svaka žena koja drži do sebe prije pokazivanja svojih nogu prvo otići na pedikuru. Ipak, što ako za to nemate novaca ili vremena? Imamo rješenje!

Sve što vam treba za ovu „domaću" pedikuru jest desetak minuta vašeg vremena, šećer (može i zobene pahuljice ili čak kombinacija jednog i drugog), losion, škarice za nokte, rašpica i lak za nokte. Jednom kad sve nabavite, slijedite ove upute:

1. Namačite svoja stopala u toploj vodi nekoliko minuta kako bi omekšali kožu i zanoktice. Kad ste ih dovoljno namočili, dobro osušite stopala čistim ručnikom.

2. Pomiješajte šećer s vodom u gustu smjesu (količina šećera ovisi o količini vode u posudi, važno je samo da imate dovoljnu količinu smjese da u njoj možete namakati stopala te da smjesa bude gusta) i dobro ju utrljajte po cijeloj površini stopala, sve dok ne postignete onaj lijepi osjećaj glatkoće. Ukoliko ju imate pri ruci, možete koristiti i četku za stopala za dodatni učinak. Isperite toplom vodom i ponovno osušite ručnikom.

3.  Namažite losion po cijeloj površini stopala, osim po noktima. Pokušajte losionom zahvatiti i zanoktice. Masirajte si stopala oko minutu ili dajte nekome da vam ih izmasira.

4. Odrežite i uredite nokte škaricama, a nakon toga odrežite i zanoktice.

5. Oblikujte vrhove noktiju rašpicom sve dok ne postignete zadovoljavajući oblik na svih deset prstiju. Pripazite da su vam vrhovi noktiju glatki i ujednačeni. Ako je tomu tako, spremni ste za lakiranje.

6. Nanesite sloj baznog laka, nakon njega  sloj laka u boji te konačno sloj zaštitnog laka, ukoliko imate sve tri vrste. Ako nemate, dovoljno je da nanesete dvostruki sloj laka u boji. Naravno, ne zaboravite pustiti svakom sloju da se osuši prije nanošenja novog.

7.  Pustite da se lak dobro posuši prije negoli krenete svima ponosno pokazivati vašu novu pedikuru.

30.04.2012. 19:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh