« Žene
objavljeno prije 10 godina
WHOAAA

Femme fatale nije nužno i ljepotica

Vjerovale ili ne, izgled nije jedini i isključivi kriterij da biste bile femme fatale - najvažniji je smisao za humor

Što je femme fatale? :)
Što je femme fatale? :) (Shutterstock)
Više o

femme fatale

,

žena vamp

,

fatalna žena

,

ljepotica

Iako mnogi vjerojatno misle drugačije, fatalna žena nije nužno i ljepotica. Zapravo, između ljepotice i femme fatale velika je razlika. Kada ljepotica dođe u veće društvo svi muškarci ostanu bez daha i bez teksta. No, pola sata kasnije ljepotica svima dosadi i ostaje sama. S druge strane je femme fatale, žena koja svojom karizmom, ponašanjem i samosviješću uvijek privlači mušku pozornost.

To je žena koju muškarci nikada neće zaboraviti. Ona pozornost ne dobiva zbog zapanjujuće ljepote, oblina ili nekakvih drugih vanjskih stvari, već upravo zbog svoje 'fatalnosti'; ništa ne odbija više od niskog samopouzdanja i niske samosvijesti. 

Je li femme fatale isto kao i vamp žena?

Često dolazi do ovog izjednačavanja, ali to nikako nije isto. Vamp žena je hladna, stroga i nedostupna. Takva privlači malu populaciju muškaraca, potpuno suprotno od femme fatale koja je dostupna i ne uzbuđuje strahom. Zato je ona puno fatalnija od vamp žene.

Smisao za humor je važniji od savršenog tijela

Ljepotica sa savršenim tijelom oduševljava muškarca neko vrijeme. Ili je pak zanimljiva samo muškarcima koji vole isključivo savršeno tijelo, ali i to (da postoje takvi muškarci) je često ništa drugo do li mit. Muškarci vole žene koje su inteligentne i imaju nešto u glavi. Ali prije svega im je važno da imaju dobar smisao za humor. Smisao za humor kod žena privlači muškarce jer je svakodnevni život pun stresa i zato što vape za smijehom i opuštanjem. Muškarci su cijeli život kao na utrci - moraju biti najpametniji, najbolji, stalno se natječu. Zato ih ništa ne privlači više od žena s kojima se mogu opustiti nasmijati i dobro provoditi. Žena s smislom za humor sigurno je femme fatale.

 

09.06.2014. 21:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh