« Seks
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
OVISNOST

Facebooku je teže odoljeti nego seksu

Lakše se popušta želji za provjerom statusa na Facebooku i pregledavanju e-maila nego pozivu na seks

Ovaj grafit je potpuno u pravu :)
Ovaj grafit je potpuno u pravu :) (Arhiva)
Više o

ovisnost

,

Facebook

,

seks

,

e-mail

,

zavođenje

,

privlačnost

,

poziv na seks

Može li se uopće odoljeti zovu interneta i kakva je prava snaga u usporedbi sa seksom bila je tema istraživanja objavljenog u časopisu Psychological Science u kojem je preko 200 ispitanika od 17 - 25 godina dobilo pametne telefone i težak zadatak.

Tijekom tjedan dana telefoni su zvonili sedam puta dnevno i podsjećali ispitanike da trebaju napraviti brzu analizu učestalosti i snage javljanja želja u svijesti, kao i sposobnosti odolijevanja iskušenjima.

Najjača je ispala želja za seksom, no unatoč tome, lakše joj se bilo oduprijeti od želje za provjerom statusa na Facebooku ili Twitteru, kao i provjeri pristiglih e-mailova.

Stalna prisutnost i dostupnost interneta jednostavno je neodoljiva, upravo iz razloga što je pristup toliko jednostavan, a i ljudi obično opravdavaju pregledavanje novosti naizgled malom cijenom i brzinom, iako je istina upravo suprotna.

Naime, na društvene mreže ispitanici su potrošili nevjerojatnih 42 posto svog vremena, a znanstvenici su zaključili da seks nema toliku snagu jer se treba poklopiti previše stvari da bi se dogodio. Tako smo razvili naviku potiskivanja želje za seksom, a Facebook je uvijek tu ...

30.10.2012. 13:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh