« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
OPASNI LINKOVI

Facebook vijest o početku Trećeg svjetskog rata skriva malware

Facebookom hara link naslovljen „Počeo Treći svjetski rat: SAD napao Iran i S. Arabiju.J*bemti :(„ i vodi korisnika na lažnu stranicu CNN vijesti

Fotografija vijesti
Više o

Facebook

,

Treći svjetski rat

,

malware

,

lažni linkovi

Facebookom se već nekoliko dana širi lažna vijest o početku Trećeg svjetskog rata, kojom hakeri, računajući na naivnost ljudi, stavljaju lažne linkove na CNN-ov izvještaj o tome kako je SAD napao Iran i Saudijsku Arabiju.

Ukoliko i sami vidite u svojim Facebook novostima kako smo svega nekoliko sati od početka sveopćeg nuklearnog armagedona, oduprite se porivu da kliknete na priloženi link, budući da se radi samo o još jednom scamu.

Link je naslovljen „Počeo Treći svjetski rat: SAD napao Iran i S. Arabiju. J*bemti :(„ i vodi korisnika na lažnu stranicu CNN vijesti, na kojoj se nalazi i priloženi video. Nakon što korisnik klikne na video, dobiva poruku o tome kako mora osvježiti svoj Adobe Flash, nakon čega mu se, umjesto updejta, instalira malware na računalo.

Prema procjeni stručnjaka, u vremenu od 3. veljače pa do danas na ovaj je način zaraženo gotovo 150.000 računala.

Ovakve Facebook prijevare nisu ništa neobično, budući da gotovo svakog mjeseca svjedočimo još novijem i domišljatijem načinu na koji hakeri pokušavaju zagospodariti računalima naivnih korisnika, bilo to obećavanjem besplatnog iPada ili golim slikama neke nestašne starlete.

Zbog svega ovoga vrlo je važno da dobro pazite na što klikate, posebice ukoliko se radi o vijesti ili obećanju koje izgleda predobro da bi bilo istinito. Ukoliko ste već kliknuli na link koji vam je bio sumnjiv, skinite neki od brojnih besplatnih antivirusnih i antimalware alata i skenirajte svoje računalo, poput fenomenalnog Malwarebytes Anti-Malware.

Sretno i sigurno surfanje!

07.02.2012. 11:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh