« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
NOVE MOGUĆNOSTI

Facebook uveo novi gumb Send

Odmah nakon godišnjice uvođenja famoznog gumba Like, Facebook je uveo novu mogućnost umjesto E-mail to a Friend

Nova mogućnost dijeljenja sadržaja na Facebooku
Nova mogućnost dijeljenja sadržaja na Facebooku (WSJ)
Više o

Facebook

,

socijalne mreže

,

Send

,

dijeljenje sadržaja

U ponedjeljak je Facebook uveo novost u svojim mogućnostima dijeljenja sadržaja, lansiravši gumb Send koji je zamijenio opciju E-mail to a Friend. Send je funkcionalno gotovo jednak popularnom gumbu Like i omogućava slanje članaka ili stranica prijateljima, grupama ili bilo kojoj e-mail adresi.

Na taj će način korisnici moći jednostavnije dijeliti sadržaj s bliskim prijateljima i grupama, a što se tiče samih stranica koje će postaviti taj gumb, broj korisnika koji će koristiti novu funkcionalnost zbraja se u ukupan broj lajkova koje stranica ima.

Broj lajkova se sada računa zbrajanjem ukupnog broja lajkova, dijeljenja, komentara i poruka u inboxima koji sadrže URL adresu nekog članka ili stranice.

Prema analizama portala Mashable, vjeruje se da će Send postati novi Like po popularnosti, a zadaća će mu biti orijentacija na privatniji oblik dijeljenja sadržaja.

Što se tiče internet stranica koje imaju razne opcije povezivanja sadržaja sa Facebookom, programeri će naći par redova koda na Facebook's Developer Website i lagano ga postaviti na svoje stranice.

26.04.2011. 08:13:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh