« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
KONKURENCIJA IPADU

Sony prijeti Appleu, lansirat će vlastito tablet računalo

U siječnju ove godine Sony je najavio široj publici da cilja na ambiciozno drugo mjesto u tablet računalima iako zaostaje više od godinu dana za Appleovim

Sony Tablets
Sony Tablets (Sony)

Japanski proizvođač elektroničke opreme, koncern Sony, izvijestio je o lansiranju na tržište vlastitog tablet računala, u ambicioznom pokušaju da ugrabi drugo mjesto na tržištu kojim još uvijek dominira Appleov iPad, piše Hina. Novi gadgeti koristit će se u operativnim sustavima koji se temelje na Androidu 3.0, rekao je u utorak na konferenciji za novinare u Tokiju zamjenik predsjednika Sonyja Kunimasa Suzuki. Jedan od modela imat će dva ekrana.

U siječnju ove godine Sony je najavio široj publici da cilja na ambiciozno drugo mjesto u tablet računalima iako zaostaje više od godinu dana za Appleovim. Prema istraživanjima Gartner kompanije, Sony predviđa da će se između 2011. i 2015. prodati preko 294 milijuna uređaja, od kojih će barem pola biti Androidi. Konkurencija na tržištu je jaka, a uz Appleov iPad na vrhu stoje i Samsungov Galaxy, Motorola, LG Electronics i HTC.

26.04.2011. 11:04:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh