« Život
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ŠTO JE NA ZIDU

Facebook status – što govori o vama?

Vaš Facebook status govori puno više nego što ste mislili - pogledajte što je pokazala analiza milijun korisnika ove društvene mreže

Facebook status – što govori o vama?
Facebook status – što govori o vama? (Getty Images)
Više o

Facebook

,

društvene mreže

Facebook je nedavno napravio analizu statusa milijun korisnika ove popularne društvene mreže u SAD-u i otkrio neke zanimljive podatke. Naime, vaši statusi na Facebooku mnogo govore o vama.

Tako, primjerice, stariji korisnici u statusima češće komentiraju društvena događanja, pišu o religiji i češće od korisnika mlađe dobi statuse posvećuju članovima svoje obitelji.

>> Smiješne činjenice o Facebooku koje (ne)morate znati

S druge strane, mlađi korisnici puno više psuju, preko statusa izražavaju ljutnju, a vrlo često koriste i zamjenicu ''ja''. Korištenje, pak, zamjenice ''ti'' najčešće znači da osoba ima puno prijatelja (naravno, na Facebooku).

Analiza statusa pokazala je i da su ljudi su mnogo bolje raspoloženi ujutro - pozitivni statusi uglavnom se pišu do 10 sati, da bi nakon toga postajali sve negativniji. Naravno, mnogo više komentara izazovu statusi u kojima su izražene negativne emocije, a korisnici u statusima često koriste iste riječi kao i njihovi prijatelji.

30.12.2010. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh