« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
REVOLUCIJA?

Hoće li Facebookov Social Inbox pojesti e-mail?

Facebook ide korak dalje od običnog webmaila koji su mediji najavljivali zadnjih dana

Facebook predstavio novitete
Više o

Facebook

,

social inbox

,

facebook mail

,

Project Titan

,

Faceebok Titan

Prema svim analizama, Facebook je trebao predstaviti Project Titan, svoj webmail koji je trebao biti izravni konkurent Gmailu, Yahoo Mailu, Hotmailu i ostalim velikim servisima. No, kako je Mark Zuckerberg ipak mlađi od svih CEO-a, krenuo je i korak dalje.

Analize i kontakti s korisnicima pokazali su da mladi, najvjernija publika Facebooka, mail koriste sve manje jer je prespor u usporedbi s messangerima i SMS-ovima. Petnaest Facebookovih inženjera zato je razvilo novu uslugu, koja će uključivati i toliko spominjali email, no neće se zaustaviti na tome.

Komunikacija nove generacije ima tri ključne karakteristike: neprestanu komunikaciju, arhivu svih vrsta poslanih i primljenih poruka na jednom mjestu i social inbox. Social inbox ima zadatak prikupiti poruke i napraviti reda u njima.

Imat će samo tri foldera, Poruke, Ostalo i Smeće, a učestalost komunikacije s određenim ljudima određivat će što će ući među Poruke, a što će biti premješteno u ostala dva foldera.

Sam Zuckerberg je izjavio da novosti koje uvode nisu "ubojica Gmaila", nego jednostavnija, brža i učinkovitija neprekidna komunikacija, slogan koji je bio misao vodilja cijele prezentacije. Trenutni fokus Facebooka je na integraciji maila, SMS-a, instant messaginga i Facebook poruka, a planiraju i uvesti mogućnost razgovora glasom.

Naravno, u cijelu će se priču moći integrirati i drugi servisi poput Gmaila, čime Zuckerberg vraća Googlu šamarčinu zbog zabrane izvoza Gmail kontakata na Facebook uvedene pred par tjedana.

U tjednima koji dolaze Facebook će polako uvoditi sve novotarije, a Hrvatima ostaje nada da ovoga puta neće biti na repu zbivanja, kao što nam je često priuštio Google ...

15.11.2010. 19:49:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh