« Život
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
MA DA?

Facebook je postao društvena mreža starijih

Očekuje se da će samo ove godine broj korisnika starijih od 55 godina porasti za 500 tisuća, pa će tako broj korisnika starosti između 55 i 65 godina porasti na 6,4 milijuna

Facebook je klincima spor i dosadan
Facebook je klincima spor i dosadan (Arhiva)
Više o

Facebook

,

mladi

,

stariji

Facebook su u nebesa digli klinci, nemojmo se zavaravati - brzina komunikacije i razmjene informacija privukla je one kojima klasični forumi i chatovi bili nedostatni... no, i to se mijenja. Naime, na društvenoj mreži Marka Zuckerberga je sve više osoba starijih od 55 godina, a sve manje tinejdžera.

Predviđa se da će tijekom 2018. godine 700 tisuća mladih Britanaca otići s društvene mreže Facebook. Do te je brojke došlo istraživanje tvrtke eMarketera koje procjenjuje da će do kraja 2018. u Velikoj Britaniji Facebook koristiti 4,5 milijuna osoba starih između 12 i 17 godina, te 4,5 milijuna osoba starih između 18 i 24 godine, odnosno 700 tisuća manje nego prethodne godine, piše Guardian.

Trend u kojem mlađi korisnici okreću leđa Facebooku prisutan je već godinama. Njima su mnogo interesantiniji Snapchat i Instagram kojeg je Facebook kupio 2012. godine. Snapchat je primjerice u posljednje tri godine povećao broj korisnika za čak 43 posto.

Facebook je ove godine proslavio 14. rođendan i baš kako on stari, stare i njegovi korisnici. Očekuje se da će samo ove godine broj korisnika starijih od 55 godina porasti za 500 tisuća, pa će tako broj korisnika starosti između 55 i 65 godina porasti na 6,4 milijuna.

Za to postoji i razlog. Naime, starija populacija općenito kasni što se tiče tehnoloških trendova, a većinom se priključuju Facebooku kako bi mogli biti u stalnom kontaktu sa svojom djecom i unucima.

No, unatoč navedenim brojkama Facebook i dalje najpopularnija društvena mreža u Velikoj Britaniji koju redovno posjećuje 32,6 milijuna korisnika.

12.02.2018. 16:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh