« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
IZA REŠETAKA

Facebook će izbrisati sve profile zatvorenika u Americi

Zatvorenicima je dopušteno imati profile na Facebooku isključivo ako su ih kreirali prije nego što su otišli u zatvor

Fotografija vijesti
Više o

Facebook

,

zatvorski sustav

,

zatvorenici

Vlasti u Kaliforniji objavile su da je Facebook počeo surađivati sa službama zatvorskog sustava kako bi izbrisali profile zatvorenika koji ih održavaju aktivnima, iako su u zatvoru i nemaju pravo pristupa računalu.

Kalifornijski odjel za zatvor i rehabilitaciju (CDCR) rekao je kako je ova akcija osmišljena da bi se spriječilo nasilne zatvorenike da pišu prijetnje ili seksualno uznemiravaju druge ljude preko svojih profila.

„Pristup društvenim mrežama omogućuje zatvorenicima da zaobiđu naše uobičajene procedure i nastave svoju kriminalnu djelatnost" rekao je glavni tajnik CDCR-a u izjavi za javnost.

Zatvorenicima je dopušteno imati profile na Facebooku isključivo ako su ih kreirali prije nego što su otišli u zatvor, ali ukoliko se aktivnost na profilu nastavi i nakon toga, moraju se zatvoriti budući da ne krše samo zatvorske, već i propise Facebooka o zabrani dijeljenja lozinke profila s drugim ljudima.

CDCR je prošle godine objavio kako je osuđeni zlostavljač djece iz zatvora poslao e-mail svojoj 17-godišnjoj žrtvi koji je uključivao detaljne crteže njezinog tijela, iako je u trenutku slanja već godinama bio iza rešetaka.

„Zatvorenik je u e-mailu opisivao kako izgleda njezina kosa, kakvu odjeću nosi i brojne druge gnjusne pojedinosti. Istraga je pokazala kako je koristio mobitel da pronađe profil žrtvu na MySpaceu i Facebooku." kažu u CDCR-u.

Prema podacima federalnih zatvorskih službi, u Kaliforniji se godišnje u zatvorima pronađe 7500 prokrijumčarenih mobitela.

10.08.2011. 13:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh