« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
ZIJEV :)

Evo zašto vam se stalno spava

Ako ste stalno pospani, ne može kriviti nedostatak sna za to, nego i neke dnevne rutine koje utječu na to

Računalo je samo jedna od stvari koja vas umara
Računalo je samo jedna od stvari koja vas umara (Arhiva)
Više o

umor

,

pospanost

,

nered

,

nedostatak sna

Iako čak 58 posto ljudi starijih od 55 godina spava manje od sedam sati tijekom noći, a u istoj populaciji njih 80 posto zaspi barem jednom tijekom dana, nedostatak sna nije univerzalni krivac.

Neke od navika koje smo tijekom godina usvojili također imaju snažan utjecaj na pospanost, pa tako oni čiji doručak ne uključuje ugljikohidrate imaju problema s umorom i pospanošću. Naravno, trebali bi jesti cjelovite žitarice, voće i povrće, jer ako ne dobijete energiju od njih, mozak će je ukrasti iz mišića.

Nered u kući utječe na preopterećenost mozga i nemogućnost koncentracije, što vas posljedično čini umornim. Ovo je lako provjeriti - počistite samo jedan neuredan kutak i vidjet ćete kako će vam enegija porasti, dovoljno da počistite i ostatak i napunite baterije do kraja.

Naravno, jedna od glavnih stvari su lijekovi koji se koriste u ogromnim količinama, pa tako tri četvrtine Amerikanaca starijih od 60 godina dnevno pije barem dva lijeka, a 37 posto pet ili više. To umara jetru, a onda je umorno i tijelo.

Previše novih i zabavnih okusa flaširane vode tjera vas da gotovo i ne pijete običnu vodu, a vitamin B i taurin, koje reklamiraju kao super sastojke, zapravo imaju obrnut učinak i umaraju vas, jer tijelu treba više vremena i energije za preradu vitamina B koji dolazi u izdvojenom obliku.

O računalima i njihovom utjecaju na razine energije napisano je već dovoljno, pa jednostavno smanjite količinu vremena koje provodite buljeći u ekran, natrpajte tanjur povrćem i vježbajte umjereno, a ne kao da vam je to zadnji trening u životu.

Kad obratite pažnju na gore navedene dnevne rutine, shvatit ćete koliko ste umorni zbog nedostatka sna, a koliko zbog njih.

15.06.2013. 21:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh