« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
MLJAC

Evo koje su namirnice zdrave i - jeftine

Zdrava hrana ne mora biti skupa, pogotovo ako se malo potrudite i dobar dio posla odradite sami, od provjerenih namirnica

Humus je biser Bliskog istoka
Humus je biser Bliskog istoka (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdrava hrana

,

humus

,

maslac od kikirikija

,

tikve

,

vegetarijanski burger

Zdrava hrana često se povezuje s višom cijenom, no to u velikom broju slučajeva jednostavno nije istina - ima dovoljno namirnica koje su jeftine, a vrlo zdrave i ukusne.

Humus - poznati bliskoistočni namaz prepun je vlakana, ima manje masnoća od majoneze i izraženiji okus, a možete ga koristiti u sendvičima, na pizzi ili kao dodatak jelima. Jesmo li spomenuli da se jednostavno priprema?

Maslac od kikirikija - prava proteinska bomba koja će svojim odličnim okusom sjajno začiniti gulaš, juhu ili curry, a možete ga koristiti i kao dodatak umacima od povrća.

Pržene paprike - jednostavno da jednostavnije ne može biti, kupite paprike, ispecite ih i spremite u teglicu ili zamrzivač. Odličan dodatak sendvičima, juhama, gulašima ili salatama, prepune su vitamina A i C.

Tikve - bundeve i slični plodovi mogu se držati dugo u izvornom obliku, a možete ih i očistiti i zamrznuti. Miksajte, pržite, radite juhe, pire ili smoothie. Odličan izvor karotena i vlakana, a o okusima da ne govorimo.

Za kraj, vegetarijanski burger - sjajna zamjena za meso, stavite u njega što god vam padne na pamet, bit će ukusan i zdrav.

06.07.2015. 11:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh