« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
ŠAMAR

Europska komisija poziva na oprez pri donošenju zakona

Ako zakon, na užas Europe, i zaživi u Saboru, Šeks opet neće smjeti izaći iz zemlje da ga ne zalove na nekom aerodromu i isporuče u Beograd

Beogradske optužnice neće vrijediti samo u Hrvatskoj
Beogradske optužnice neće vrijediti samo u Hrvatskoj (Wikipedia)
Više o

Vladimir Šeks

,

Jadranka Kosor

,

optužnice iz Srbije

,

zakon o ništetnosti

Zakon o ništetnosti svih pravnih akata JNA i pravosudnih tijela bivše SFRJ i Srbije, jadan pokušaj pridobivanja glasova krajnje desnice od strane vladajućih nije naišao na veliko razumijevanje kod "europskih prijatelja".

Ma koliko se Jadranka Kosor trudila prikazati domaćoj publici da je zakon potreban i da predstavlja rješenje problema srpskih optužnica protiv, recimo, Vladimira Šeksa, do sada se pokazalo da je lakše nešto dogovoriti s komšijama nego donositi zakone koji ničemu ne služe.

Ako zakon, na užas Europe, i zaživi u Saboru, Šeks opet neće smjeti izaći iz zemlje da ga ne zalove na nekom aerodromu i isporuče u Beograd, jer nema pravnog učinka na međunarodne tjeralice.

Stoga su iz Europske komisije poslali priopćenje koje, kad se prevede s diplomatskog jezika, ukratko objašnjava Hrvatima da se ne glupiraju i ne donose zakone u predizborne potrebe, a koji bi mogli naštetiti odnosima sa susjedima. Fraze tipa "pozivamo na oprez", "pozorno razmatranje", "ugrožavanje regionalne suradnje" u normalnom se jeziku obično izražavaju šamaranjem neposlušnog djeteta, no ne sumnjamo da će Jadranka Kosor u Dnevniku ispričati gomilu gluposti o svojim "prijateljima" u Europi i potrebi donošenja zakona kako bi se "obranilo dostojanstvo branitelja". Tko to provari, svaka mu čast ....


05.10.2011. 15:56:01
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    MajaK
    05.10.2011. 18:33
    Bljak.. dno dna
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh