« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
MOLIM??

Europi drago što Hrvatsku vodi snažna žena poput Jadranke Kosor

Premijerka Kosor će izgraditi snažnu Hrvatsku u kojoj prevladava poštenje, uvjerena je povjerenica za pravosuđe EK Viviane Reding

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Bernard Covic / Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

Europska komisija

,

Hrvatska EU

,

Viviane Reding

Povjerenica za pravosuđe Europske komisije Viviane Reding izrazila je u ponedjeljak u Bruxellesu punu potporu Hrvatskoj i premijerki Jadranki Kosor u borbi protiv korupcije, bez obzira o kome se radilo.

"Bilo mi je zadovoljstvo i čast sudjelovati na vrlo uspješnom radnom ručku sa snažnom ženom koja je potrebna kako bi donijela snažna rješenja u ovom trenutku u Hrvatskoj. Najvećim dijelom smo razgovarale o potrebi borbe protiv korupcije, što se može činiti samo s neovisnim pravosuđem, te neovisnim javnim tužiteljem koji se bori protiv korupcije, bez obzira o kojoj se političkoj stranci, obitelji ili osobi radi", kazala je u izjavi nakon susreta s hrvatskom premijerkom povjerenica Reding.

Dodala je da će premijerka Kosor, radeći na taj način, "izgraditi snažnu Hrvatsku u kojoj prevladava poštenje, gdje je neovisnost pravosuđa normalna stvar, što je posebno dobro za poslovanje, a posebno je dobro za hrvatsku djecu, za njihovu budućnost", dodala je.

"Drago mi je što imate ovako snažnu ženu za premijerku da radi taj posao", naglasila je Reding.

Kosor: Sve što činim, činim za našu djecu

Premijerka Kosor je izrazila zadovoljstvo dobivenom potporom. "Doista sam zadovoljna ovim razgovorom, dobila sam i osobnu potporu u svemu što radim, ali sam istaknula da to činimo prije svega zbog nas, zbog naše djece, jer doista želimo hrvatsku državu u kojoj će svatko raditi, zaposliti se, školovati zahvaljujući svojim sposobnostima, a ne količini novca kojim može platiti kako bi ostvario svoje ciljeve", rekla je Kosor.

Premijerka Kosor je izrazila uvjerenost da će Hrvatska do kraja ove godine ispuniti sva mjerila u poglavlju Pravosuđe i temeljna prava, koje je najteže poglavlje u pristupnim pregovorima.

"Sigurna sam da ćemo do kraja godine obaviti sav taj veliki posao, a realno je očekivati i njegovo zatvaranje početkom sljedeće godine", rekla je Kosor.(hina/metro-portal)

25.10.2010. 18:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    25.10.2010. 20:16
    meni nije drago, ali me nitko ne pita
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh