« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
COOL

Euro Black Nation dogurao do 25 tisuća pregleda na YouTubeu

Ova vijest nije udarna niti će zbog toga ikome zastati dah, ali za romsku hip hop grupu iz Darde koja iza sebe nema nikakvo službeno izdanje, ovo je fenomenalna informacija

Ludo dobar spot :)
Ludo dobar spot :) (Screenshot YouTube)
Više o

YouTube

,

video spot

,

Euro Black Nation

,

Doma nema mjesta

Euro Black Nation, pišu i stvaraju pjesme već više od deset godina, no hrvatskoj glazbenoj sceni i široj javnosti predstavili su se prije nešto više od tri tjedna; na youtube postavili su svoj prvi samostalni videospot za pjesmu „Doma nema mjesta"  koji je, do danas, pogledan više od 25 000 puta.

Spot „Doma nema mjesta" režirala je Jasna Nanut, a snimljen je na autentičnim lokacijama u maloj  «egzotičnoj» hip hop eskadrili koja se nalazi u Dardi,  petnaestak kilometara od Osijeka. Unatoč ne tako laganim životnim uvjetima, dečki iz Euro Black Nationa stvaraju svoju glazbu inspirirani 2Pacom, 50 Centom i sličnim glazbenicima, dok njihovi susjedi nerijetko uživaju u takozvanim "narodnjacima". Svojim zanimljivim životnim stavom i nevjerojatnom pozitivom privukli su pažnju producenta Darka Pecotića koji upravo finalizira njihov prvi album.

Donedavno, hodali su s kazetofonom na ramenu, zaustavljali se na ulicama Darde i repali, a sada ih očekuje prvi samostalni koncert u Zagrebu. O njima su snimljena i dva dokumentarna filma.

Ukoliko ih poslušate, čut ćete kombinaciju elektronskih hip hop ritmova, ali i elemente romske tradicionalne glazbe. U svojim pjesmama govore o naselju, socijali, osjećaju kada ti isključe struju, o ženskama (tko ne bi), ljubavi...

Naveliko se pripremaju za turneju, a zagrebački koncert bit će 17.travnja u Močvari s početkom u 21 sat. Na sceni će im se pridružiti i brojni gosti koje još ne žele otkriti.

Ulaznice za zagrebački koncert dostupne su na svim prodajnim mjestima sustava Entrio i putem www.entrio.hr po cijeni od 40 kn u pretprodaji te 50 kn na dan koncerta.

Sve novosti možete pratiti na facebook stranici MenartBpm i facebook stranici grupe E.B.N.

26.03.2014. 15:45:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh