« Film
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
FAK INTERVJU

Esme Bianco: Martinov svijet jednako je okrutan kao i ovaj u kojem živimo

Sven Mikulec napravio je odličan intervju s Esme Bianco, glumicom koja u popularnoj Igri prijestolja glumi ulogu Ros

Esme Bianco kao Ros
Esme Bianco kao Ros (Arhiva)
Više o

intervju

,

Igra prijestolja

,

Esme Bianco

Esmé Bianco 32-godišnja je britanska glumica koju je svijet upoznao kao Ros u HBO-ovoj adaptaciji Pjesme leda i vatre Georgea R.R. Martina - seriji Igra prijestolja koju ne treba posebno predstavljati i kojoj smo posvetili ovaj tjedan. Nakon što sam joj se javio s idejom da ovim intervjuom učini naš WeekOfThrones na FAK-u zanimljivijim, Esmé se rado odazvala i ostavila dojam simpatične, pametne i prilično prizemljene osobe kojoj pojavljivanje u GoT-u očito nije udarilo u glavu. S bivšom kabaretskom plesačicom popričao sam o značaju Igre prijestolja za njenu karijeru, brutalnostima Martinova svijeta, položaju žena u suvremenoj filmskoj industriji, i mnogočemu drugome.

Kad se osvrneš na vrijeme koje si provela radeći na Igri prijestolja, kakav je bio osjećaj?

Bilo je to ostvarenje snova! Vjerujem da sam imala veliku sreću da budem dio takve nevjerojatne serije i da radim s HBO-om. Nisam imala pojma da će postati takav svjetski fenomen i to me potpuno oborilo s nogu.

Kako si dobila ulogu Ros?

Bila sam na audiciji, sveukupno četiri puta. Kad sam prvi put došla na audiciju za ulogu, Ros se trebala pojaviti u svega jednoj sceni u pilotu, s Tyrionom. Tako da, u tom mi se trenutku činilo da je to strahovito puno audicija za takvu ulogu! Međutim, nakon što smo snimili pilot i nakon što je serija dobila zeleno svjetlo za prvu sezonu, producenti su mi se javili i rekli da im se toliko dopala moja izvedba u toj jednoj jedinoj sceni da su odlučili pisati još scena za Ros, razviti i proširiti njen lik. Na kraju je Ros potrajala sve do treće sezone, što nije uopće loše ako uzmemo u obzir da sam na snimanju trebala biti svega jedan dan!

Jesi li pročitala knjige Georgea R. R. Martina? Što misliš o njegovom pisanju?

Pročitala sam sve do treće knjige. Mislim da je George iznimno talentiran pisac, osobito kad pričamo o stvaranju i razvoju jedinstvenih ali potpuno uvjerljivih likova i njihovih međusobnih odnosa. Nažalost, izgubila sam se u cijeloj toj radnji jer sam čitala s prevelikim vremenskim razmacima. Knjige imaju još više likova i zapleta u radnji od serije, tako da je teško spriječiti totalnu zbunjenost ako ne držiš korak s čitanjem.

Cijeli intervju pročitajte na FAK portalu

31.08.2014. 12:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh