« Film
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
BOX OFFICE

U Americi ništa novo: "Čuvari galaksije" sačuvali prvo mjesto

Najveća novost proteklog tjedna jest da su "Čuvari galaksije" prešišali "Kapetana Ameriku: Ratnika zime" i postali najuspješniji film 2014. u američkim kinima

Čuvari galaksije najviše zaradili u američkim kinima
Čuvari galaksije najviše zaradili u američkim kinima (Arhiva)
Više o

box office

,

Čuvari galaksije

U drugom najgorem vikendu godine prema ukupnom kino utršku ne samo što su Čuvari galaksije ostali na broju jedan, već su svoja mjesta zadržali i filmovi s drugog i trećeg mjesta što je priličan raritet u američkim kinima. Možda je za ljubitelje najveća vijest ona koja se ne vidi u ovom Topu 10, obljetnička distribucija Ghosbustersa.

Prošlo je, naime, trideset godina od premijere ove sada već kultne SF komedije, a tom je prilikom film ponovno pušten u kina i preko vikenda zaradio 1,6 milijuna dolara. Tek je nešto bolje prošlo otvaranje "The November Mana" koji je stigao tek do šestog mjesta s tankih sedam i pol milijuna dolara, a niti horor As Above/So Below nije ostvario mnogo bolji rezultat.

Najveća novost proteklog tjedna jest da su "Čuvari galaksije" prešišali "Kapetana Ameriku: Ratnika zime" i postali najuspješniji film 2014. u američkim kinima s ukupnim prihodom od 274,6 milijuna dolara.

S obzirom da nije bilo novih jakih otvaranja, ostvarili su zanemariv pad gledanosti od svega 5% što je u petom tjednu prikazivanja fascinantan uspjeh, a ovakve performanse obećavaju siguran prelazak cifre od 300 milijuna dolara do kraja distribucije. Na svjetskoj razini rezultat je ipak nešto skromniji, svega 547,7 milijuna dolara što je za sada dovoljno tek za osmo mjesto najuspješnijih filmova godine na čijem su vrhu sasvim sigurni "Transformeri: Doba izumiranja" s utrškom većim od milijardu dolara.

Cijeli izvještaj iz američkih kina možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

01.09.2014. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh