« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
PLAVA OKTAVA

Energično i blistavo u čast velikom majstoru

Zagrebačka filharmonija priprema svečani koncert u počast Gustavu Mahleru

Brahms trio
Brahms trio (ZF)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

zagreb-info

,

Gustav Mahler

,

Plava oktava

,

Saša Britvić

Nakon Liszta - Mahler! Pred tjedan dana Zagrebačka filharmonija obilježila je 200. godina od rođenja velikog skladatelja i pijanista Franza Liszta, a već ovoga - u petak 13.5. u Plavoj oktavi - priprema svečani koncert u počast Gustavu Mahleru!

Čitav svijet prošle je godine obilježio 150 godina od rođenja ovog velikog bečkog majstora, a Zagrebačka filharmonija i ove godine izvodi više Mahlerovih remekdjela kojima obilježava 100. obljetnicu njegove smrti.

Za tu prigodu maestro Saša Britvić sa Zagrebačkim filharmoničarima izvest će Adagio iz nedovršene 10. simfonije, a uz uglednu slovensku mezzosopranisticu, prvakinju Slovenske opere Mirjam Kalin priredit će i izvedbu antologijskog ciklusa Pjesme mrtvoj djeci.

Početak večeri rezerviran je, pak, za Trostruki koncert Ludwiga van Beethovena u kojem će se kao solisti predstaviti vrsni ruski glazbenici, članovi Brahms trija, Natalija Rubinstein, Nikolaj Sačenko i Kiril Rodin.

Njihove nastupe kritika opisuje kao "blistavi glazbeni fenomen" i hvali njihov "visoki glazbeni ukus", koliko i golemu energiju kojom nose svoje izvedbe. Pravi su nasljednici velike ruske izvođačke škole, a Beethovenovo ostvarenje pružit će im bez sumnje bezbroj mogućnosti da potvrde superlative koji ih prate.

Britvić, Rubinstein, Sačenko, Rodin, Kalin i Zagrebačka filharmonija - blistavi tim za energičnu večer... Večer u čast bečkom majstoru - velikom Mahleru - koju ne smijete propustiti!

10.05.2011. 07:42:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh