« Život
objavljeno prije 1 godinu
PRIPAZITE :)

Emocionalna nevjera razara vezu

Ako je emocionalan odnos tajnovit, izdavanje povjerenja može uzrokovati puno štete

Jeste li emocionalno nevjerni partneru?
Jeste li emocionalno nevjerni partneru? (Arhiva)
Više o

nevjera

,

emocionalna nevjera

Prevara, nepoštenje, tajnovitost, afera - sve su to riječi koje opisuju potencijale smrtne udarce za vezu. Iako je svima jasno da seksualna prevara prava prijetnja partnerskom odnosu koju treba riješiti, postoji i emotivna prevara koja može imati iste posljedice kao i seksualna.

Kako objašnjava Jessa Zimmerman, seksualna terapeutkinja i savjetnica za veze, i to je preljub, ali ne mora biti kraj jednog odnosa. 

"Emocionalni preljub često počinje slučajno, kao prijateljstvo i privlačnost. Radna večera, poruka od starog prijatelja ili slučajno poznanstvo u teretani može se razviti u zavođenje i intiman odnos", navodi dalje Zimmerman.

Mnogi ljudi smatraju da intenzivan emotivni odnos nije prevara jer nema seksa. Ali ako je tajnovit i izdavanje povjerenja može uzrokovati puno štete. Ako postoji intimnost, privlačnost i tajnovitost onda se radi o prevari. Postavite sebi nekoliko pitanja ako ste u partnerskom osobom, a imate intenzivan odnos s drugom osobom:

Ako ste vi ili vaš partner imali emocionalnu prevaru, to ne mora značiti kraj vaše veze. Ovakvo kršenje povjerenja uvijek pruža priliku da se procijeni kako se osjećate u vašem partnerstvu, a  to može biti prilika za prepoznavanje nezdravih obrasaca u vašoj vezi. 

17.07.2019. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh