« Metro World News
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci

EMO - Žrtve brutalnih napada

Fotografija vijesti
Više o

emo

Ogroman fenomen među meksičkom mladeži - emo, postao je predmet strašnih progona. Nakon što su članovi tog društvenog plemena pretučeni u tri navrata od neidentificiranih grupa u Queretaru, Aguscalientesu i Mexico Cityju, meksičke vlasti su konačno reagirale i od nasilnika zatražile toleranciju.

Nedavno je stotine emosa proslavilo druženje Glorieta de Insurgentes u Mexico Cityju, što je zapravo najvažniji događaj za sljedbenike toga pokreta. Emosi su tada od drugih supkulturnih grupa, poput darkera, punkera, gotika i homoseksualaca zatražili toleranciju za svoja uvjerenja, a apelirali su i na meksičke vlasti.

Ujedinjeni pod sloganom - Za slobodu, mladost, život i dopustite da živimo, a s ciljem zaustavljanja nasilja, emosi su podijelili stotine letaka, a svoje su misli distribuirali i na internetu. No, što znači emo? Emo je skraćenica od riječi emocija, objasnila je dvadesetogodišnja emosica Alejandra i dodala kako su sljedbenici emosa po naravi vrlo emotivni.

- Kada slušamo tužnu pjesmu, plačemo, i općenito reagiramo vrlo emotivno.
Ipak, emosi su objekt čestih i vrlo brutalnih fizičkih napada, a na internetu postoji niz blogova na kojima su oštro kritizirani.

Kako su objavile meksičke vlasti, ti napadi dolaze uglavnom od darkera i punkera koji su među najvećim urbanim plemenima u Meksiku. Predsjednik Instituta za mlade Javier Hidalgo, kazao je da su angažirani i specijalni timovi koji će istražiti i zaustaviti cyber napadače.

No, kod emosa nije sve tako bezazleno. Prema studiji koju je nedavno objavio National Autonomous Univerziteta u Meksiku, čak četrdeset posto emosa ima samoubilačke simptome. 

Piše: Piše: Erick Tapia, METRO Meksiko
31.03.2008. 00:44:12
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  marna
  25.04.2008. 13:37
  NEODOLJIVA ŽELJA ZA OSJEĆAJEM MOĆI SE JAVLJA NEVEZANO UZ PODRUČJE ,DOB,SOCIJALNI STATUS, KULTURU.
  NEKI IH OSTVARUJU SOLO(MLATE CURE, ŽENE), NEKI U "MOĆNIM" GRUPICAMA TIPA"NAJBOLJI SMO ,NITKO NAM NIŠTA NE MOŽE".NJIHOVA PRAVA SREĆA JE KAD NAIĐU NA NEKOGA DOVOLJNO SLABOG DA GA MOGU PONIZITI( KRHKE ŽENSKICE,RAZJEDINJENI I POSVAĐANI ROMI I ŽIDOVI U NACIZMU ILI MIROLJUBIVI EMOVCI)
  NIŠTA NEPOZNATO, I UKLAPA U CJELOKUPNU LJUDSKU POVIJEST.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh