« Život
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
SJAJNA!

DxOMark recenzija kamere Huawei P50 Pro

P50 Pro također oživljava koncept korištenja jednobojnog senzora uz primarni senzor, nešto što je posljednji put viđeno na P20 Pro iz 2018

Kamera je - čudesna
Kamera je - čudesna (Arhiva)
Više o

mobitel

,

kamera

,

Huawei P50 Pro

Huawei P50 Pro najnoviji je vodeći pametni telefon Huawei P serije. Njegov sustav kamere opremljen je ultraširokokutnim senzorom od 13 mm, teleskopskim senzorom od 90 mm, monokromatskim, te multispektralnim senzorom temperature boje, koji optimizira balans bijele, kao i prikaz svih boja.

P50 Pro također oživljava koncept korištenja jednobojnog senzora uz primarni senzor, nešto što je posljednji put viđeno na P20 Pro iz 2018. Jednobojni senzor unaprjeđuje renderiranje finih detalja i smanjuje šum, osobito pri slabom osvjetljenju, a također pomaže u procjeni dubine simuliranog bokeh efekta. DxOMark je testirao kameru P50 Pro pametnog telefona, a više o njihovim dojmovima možete saznati u detaljnoj recenziji.

Ključne specifikacije kamere:

  • Primarna: 50 MP, objektiv s otvorom blende od 23 mm, OIS

  • Monokromatska: senzor od 40 MP (povezan s 10 MP), objektiv s otvorom blende od 26 mm

  • Ultraširoka: senzor od 13 MP, objektiv s otvorom blende od 13 mm

  • Teleskopska: senzor od 64 MP, objektiv s otvorom blende od 90 mm, OIS

  • Multispektralni senzor

  • LED bljeskalica

  • 4K video, 2160p/60 fps (testirana verzija 2160/30 fps)

  • Kirin 9000 čipset

O DxOMarkovim testovima kamere: Za bodovanje i analizu u našim recenzijama kamera pametnih telefona, DxOMarkovi inženjeri snimaju i procjenjuju više od 3000 testnih slika te više od 2,5 sata videozapisa u kontroliranom laboratorijskom okruženju, ali i prirodnim unutarnjim i vanjskim scenarijima, koristeći zadane postavke kamere. Ovaj je članak osmišljen kako bi istaknuo najvažnije rezultate našeg testiranja. Za više informacija o protokolu DxOMarkovog testiranja kamere kliknite ovdje. Više pojedinosti o tome kako ocjenjujemo kamere pametnih telefona dostupno je ovdje.

Sažetak testa

Prednosti:

  • Niska razina buke i širok dinamički raspon u svim uvjetima za primarne i ultraširoke kamere

  • Točna i prirodna ravnoteža bijele boje

  • Dobri detalji na srednjem i dugom dometu u zatvorenom prostoru te na dnevnom svjetlu

  • Dobra ekspozicija i širok dinamički raspon u videozapisima

  • Dobar prijelaz balansa bijele boje i stabilan autofokus u videozapisima

  • Dobri detalji u videozapisima u zatvorenom te na dnevnom svjetlu

  • Učinkovita stabilizacija videa

 

 

Mane:

  • Mala dubina polja znači da neki subjekti mogu biti izvan fokusa u multi-plane portretima

  • Povremeni kvar autofokusa pri slabom osvjetljenju

  • Preview fotografije razlikuje se od snimljene fotografije

  • Šum na teksturi u videozapisima pri slabom osvjetljenju

  • Povremeni balans bijele boje na videozapisima

  • Male nestabilnosti ekspozicije u nekim videozapisima

S ukupnom ocjenom od 144, Huawei P50 Pro je novi broj jedan na ljestvici DxOMark Camera, nadmašujući ocjenu Xiaomi Mi 11 Ultra za jedan bod.

Kamera pruža izvanrednu kvalitetu fotografije u svim uvjetima, čime je zaslužila novu najvišu ocjenu u kategoriji fotografija, gdje je njezin rezultat od 149 opet za jedan bod viši od Mi 11 Ultra. Rezultat P50 Pro na našim testovima, najbolji je ili među najboljima do sada u gotovo svim potkategorijama fotografija. Jedina iznimka je Preview opcija, gdje se znaju pojaviti razlike između Previewa fotografije i konačnog snimka, osobito u uvjetima visokog kontrasta svjetlosti.

Novi Huawei također postavlja mjerilo za Zoom, sa svojim rezultatom od 107, punih sedam bodova više u odnosu na prethodnog lidera u ovoj kategoriji, Xiaomi Mi 10 Ultra. P50 Pro je trenutno najbolji pametni telefon za zumiranje i umanjivanje, a rezultati slike ultraširoke kamere i tele modula najbolji su koje smo do sada vidjeli.

Iako P50 Pro ne postavlja novu visoku ocjenu za videozapise, to je samo jedan bod manje od najboljeg uređaja za snimanje pokretnih slika do sada, Xioami Mi 11 Ultra, uglavnom zbog nižih rezultata teksture/šuma. Međutim, P50 Pro video autofokus je najbolji na našoj ljestvici, a kamera općenito pruća izvrsnu kvalitetu videa. Baš kao i za Photo, rezultati testa za gotove sve pod-atribute su među najboljima koje smo vidjeli. Jedino područje za kritiku su video artefakti, gdje su naši ocjenjivači uočili neke neželjene efekte, kao što su podrhtavanje, aliasing i kvantizacija boja.

Ako manje zamjerke stavimo sa strane, Huawei je ponovno ljestvicu postavio dosta visoko, a njegov najnoviji vodeći model P50 Pro postao je novo mjerilo za kameru pametnih telefona s kojim će se morati mjeriti svi nadolazeći rivali.

AppGallery

AppGallery je treća najveća trgovina aplikacija na svijetu s 730 milijuna mjesečno aktivnih korisnika u više od 170 zemalja, a svojim korisnicima nudi 173.000 različitih globalnih i lokalnih aplikacija integriranih s HMS-om, stabilnim i sigurnim Huaweijevim operativnim sustavom.

Huawei proizvodi

Osim P50 Pro, Huawei je također predstavio i P50 Pocket, preklopni vodeći pametni telefon inovativne tehnologije i dizajna, stvoren za ljude koji traže beskompromisnu kvalitetu. P50 Pocket sadrži Ultra Spectrum sustav kamera koji kombinira mogućnosti moćnog hardvera i softvera, kako bi korisnicima omogućio prikaz stvarnog svijeta na ekranu.

Huawei FreeBuds Lipstick bežične slušalice uskoro će se naći u prodaji. Radi se o slušalicama koje savršeno kombiniraju elegantan dizajn s vrhunskom tehnologijom, pružajući korisnicima slušalice atraktivnog izgleda i jednostavno audio iskustva.

Krajem prošle godine Huawei je predstavio novu Watch GT 3 seriju satova koja mami poglede svojim dizajnom i estetikom te donosi trajanje baterije do 2 tjedna. Uređaj je dostupan u dvije veličine, 46mm i 42mm, a oba modela imaju sličnost s tradicionalnim elegantnim satovima.

Uz Watch GT 3, Huawei je također predstavio i novo prijenosno računalo serije MateBook. Riječ je o Huawei MateBook 14s modelu koji kombinira elegantan dizajn, inovativne značajke i pametno iskustvo. MateBook 14s pomiče granice svojim ultra tankim dizajnom i svestranim performansama.

22.02.2022. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    22.02.2022. 15:42
    Odlican
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh