« Život
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Dvije ključne stvari za sretnu vezu

Snažne i dugotrajne ljubavne veze zahtijevaju rad i angažiranost obje strane, ipak, nije sve tako strašno kako se možda čini.

Sreća nije daleko ... ulovite je!
Sreća nije daleko ... ulovite je! (Shutterstock)
Više o

veza

,

ljubaznost

,

sretna veza

,

osobine

,

velikodušnost

Sretna veza nešto je čemu teži gotovo svaka osoba, no razočaranih i depresivnih je sve više. Možda ste i vi među njima, pa smo odlučili s vama podijeliti tajnu sretnih veza.

Naime, znanstvenici su otkrili da postoje dvije temeljne osobine koje definiraju sretne veze. Osobine su to koje bi svi ljudi trebali koristiti u životu - ljubaznost i velikodušnost.

Desetljeća istraživanja tisuća parova omogućila je psiholozima Johnu i Julie Gottman otkriti da je ljubaznost čvrsta spona među partnerima i da je ova osobina, uz emocionalnu stabilnost, najvažniji faktor uspješnih brakova.

Najteže je biti ljubazan tijekom svađe ili žustre rasprave s partnerom, ali tad je ujedno i najvažnije ostati ljubazan. Ljutnja i agresija mogu prouzročiti nepopravljivu štetu vezi.

"Ljubaznost ne znači da ne izražavamo ljutnju, ali ljubaznost određuje kako biramo izraziti ljutnju. Možete biti zajedljivi prema partneru ili možete na lijep i ljubazan način objasniti zašto ste povrijeđeni ili ljuti", kazala je Julie Gottman.

Naravno, čak i ako ste s pravom povrijeđeni, a raspravi pristupite na ovaj način, pokazat ćete velikodušnost koju će partner sigurno ubuduće znati cijeniti.

28.08.2016. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh