« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 2 dana
SAVJETI

Dvije jutarnje rutine za bolje zdravlje

Usvajanje jednostavnih navika jutarnje rutine može biti učinkovita strategija za zdrav život, ublažavanje upale i sprječavanje debljanja

Radite ovo svako jutro
Radite ovo svako jutro (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

rutina

,

jutro

Ljudi imaju loše navike koje ih kronično debljaju, a uz to obično idu i raznorazne upale u tijelu koje ih muče - sve to zajedno može značajno utjecati na cjelokupno zdravlje i dobrobit.

Upala je povezana s raznim zdravstvenim problemima, uključujući pretilost, dok višak kilograma može pogoršati upalne reakcije u tijelu.

Međutim, usvajanje jednostavnih navika jutarnje rutine može biti učinkovita strategija za zdrav život, ublažavanje upale i sprječavanje debljanja.

Dijetetičarka i nutricionistica, Lisa Andrews, otkrila je dvije takve navike. 

Istezanje - lagane vježbe istezanja nakon buđenja mogu poboljšati cirkulaciju krvi, smanjiti napetost mišića i potaknuti fleksibilnost. Također, jutarnje istezanje može ublažiti stres i smanjiti rizik od upale. Nutricionistica tvrdi da je dokazano kako redovita tjelesna aktivnost pomaže u regulaciji upalnih reakcija u tijelu te podržava regulaciju težine.

Usredotočenost na zdravlje crijeva - usredotočenost na zdravlje crijeva proaktivna je strategija za borbu protiv upale i sprječavanje debljanja. Crijevna mikrobiota igra ključnu ulogu u regulaciji imunološke funkcije i upale u cijelom tijelu. Započinjanjem dana hranom koja je pogodna za crijeva, kao što je jogurt bogat probioticima (neprerađeni) ili fermentirana hrana poput kimchija ili kiselog kupusa, možemo promicati zdravu ravnotežu crijevnih bakterija što, zauzvrat, pomaže u smanjenju upale. Osim toga, uključivanje hrane bogate vlaknima, poput voća, primjerice bobičastog voća, povrća i cjelovitih žitarica, u doručak može podržati zdravlje probavnog sustava i potaknuti osjećaj sitosti, što potencijalno pomaže u regulaciji težine.

I to bi vam, zapravo, bilo dovoljno svako jutro... pa onda, krenite ;)

26.03.2024. 08:29:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    26.03.2024. 08:58
    super
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh