« Život
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
božji dar?

Dva puta sterilizirana Britanka rodila zdravu bebu

43-godišnja Debbie Amos koja je već baka, rodila je sinčića nakon što su joj oba jajnika podvezana

(DailyMail)
Više o

sterilizacija

,

trudnoća

Connor Amos pravo je malo čudo. Njegova ga je 43-godišnja mama rodila nakon što je već godinama bila uvjerena da nikako ne može imati još djece. Connorovo micanje u trbuhu pripisivala je probavnim smetnjama, a kad je trbuh počeo rasti i Connor bio sve živahniji, napravila je test na trudnoću koji ju je prenerazio.

Naime, gospođa Amos majka je troje djece od kojih je prvo dvoje 24-godišnja Kerri i 19-godišnji Glen začeto pomoću lijeka za poticanje ovulacije Clomida s obzirom na to da je imala problema s neplodošću. Nije imala ovulaciju pa nije koristila nikakvu kontracepciju nakon što je rodila prvo dvoje djece iako je odlučila da neće imati više djece. Liječinici su joj rekli da bez uzimanja lijeka neće moći ostati trudna pa je smatrala da nije potrebno štititi se od trudnoće.

Međutim, prije 16 godina ostala je trudna potpuno prirodnim putem, na iznenađenje liječnika, te je rodila kćer Rebecu. Kako nije htjela više riskirati, odlučila se na sterilizaciju te je u bolnici operirana. Kako sama kaže, dva puta je sterilizirana - jajnici su joj prvo kauterizirani, a zatim i podvezani. Mislila je da nakon postupka nikako ne može ostati ponovno trudna. Također, kako s godinama mogućnost začeća opada, šokirala se kad je otkrila da će četvrti put postati majka.

Liječnici tvrde da svaku pacijenticu upozore da je sterilizacija uspješna u 99% slučajeva pa je obitelj odustala od ideje da tuži bolnicu u Colchesteru. Moguće je, kaže Debbie Amos, da su joj jajovodi ponovno narasli nakon postupka blokiranja koji onemogućuje jajašcu prolaz u maternicu gdje se događa oplodnja.

"Suprug, koji ima 57 godina, planirao je otići u mirovinu s navršenih 60, međutim to se sada neće dogoditi. Mislimo da je ovo što nam se dogodilo pravo čudo jer nakon liječenja od neplodnosti i sterilizacije, vjerojatnost da ćemo u ovoj dobi postati ponovno roditelji bila je minimalna."

Connor je zdrava bebica, koju sada roditelji ne bi mijenjali ni za što na svijetu. S obzirom na to da je vjerojatnost da u trudnoći u četrdesetima dođe do brojnih komplikacija, njegovim su rođenjem roditelji odahnuli jer, kako nisu niti znali da je Debbie trudna, nisu radili nikakve uobičajene testove tijekom trudnoće.

18.11.2009. 10:35:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh