« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
MOSSADOVA KUHINJA

Dubai najavio izdavanje naloga za uhićenje Benjamina Netanyahua

Izraelski premijer bit će prvi na popisu za uhićenje u slučaju likvidacije Hamasovog čelnika, poručio je šef policije Dubaija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Dubai

,

Benjamin Netanyahu

,

nalog za uhićenje

,

Mahmud al-Mabhuh

,

likvidacija

,

Dahi Khalfan Tamim

Ukoliko istraga utvrdi kako iza ubojstva višeg dužnosnika Hamasa u Dubaiju stoji obavještajna agencija Mossad, Dubai će izdati nalog za uhićenjem izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, javlja britanski Telegraph.

Šef policije u Dubaiju Dahi Khalfan Tamim, nakon ubojstva Hamasovog čelnika Mahmuda al-Mabhuha, izjavio je kako je likvidacija izvedena na način karakterističan za Mossad te kako će, ukoliko istraga potvrdi te sumnje, Dubai odgovornim za ubojstvo držati premijera Netanyahua.

"Izraelski premijer Benjamin Netanyahu bit će prvi na popisu za uhićenje u slučaju ovog ubojstva jer je likvidaciju morao osobno odobriti svojim potpisom. Zbog toga ćemo izdati nalog za njegovim uhićenjem", rekao je Tamin za emiratske novine The National.

Podsjetimo, Hamasov čelnik Mahmud al-Mabhuh pronađen je mrtav u svojoj hotelskoj sobi 20. Siječnja. Prema prvim forenzičkim podacima prije nego je ugušen pretrpio je elektro-šok no istraga o točnom uzroku smrti još traje jer se sumnja i na trovanje.

Izrael još nije direktno komentirao optužbe o upletenosti u likvidaciju već se oglasio izjavom kako je "al-Mabhuh igrao ključnu ulogu u krijumčarenju oružja iz Irana u Gazu".

Tijekom proteklih godina Izrael se povezivalo s likvidacijom nekoliko vođa Hamasa i to na području Gaze, ali i diljem Bliskog istoka.

06.02.2010. 22:21:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh