« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
LOV NA GLASOVE

HDZ 1990. želi zajedničkog kandidata za Predsjedništvo BiH

HDZ pokušava izbjeći ponavljanje izbora iz 2006. kada je zahvaljujući glasovima Bošnjaka u Predsjedništvo izabran SDP-ovac Željko Komšić

(hdz1990.org)
Više o

BiH

,

Božo Ljubić

,

HDZ 1990

,

Predsjedništvo BiH

Središnji odbor HDZ 1990. zauzeo se u subotu za dogovor svih hrvatskih političkih stranaka oko zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva BiH kako bi se smanjila mogućnost da ga izaberu Bošnjaci kao na posljednjim izborima.

"Ako BiH zadrži izravni način izbora članova Predsjedništva, HDZ 1990. će iskreno i otvoreno inicirati razgovore s ostalim političkim strankama u dolasku do zajedničkog kandidata", rekao je predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić na sjednici središnjeg odbora stranke održanog u Usori.

Ljubić nije isključio mogućnost da hrvatske stranke upriliče preliminarno izjašnjavanje Hrvata u BiH oko toga tko bi bio zajednički kandidat na izborima u listopadu 2010.

Na posljednjem sastanku političke grupacije Kreševske šestorke u ponedjeljak u Mostaru najavljena je mogućnost dogovora o jedinstvenome kandidatu za hrvatskoga člana BiH Predsjedništva.

Zahvaljujući podijeljenosti hrvatskih stranaka, na posljednjim izborima 2006. za člana Predsjedništva BiH koji predstavlja Hrvate izabran je Željko Komšić, kandidat SDP-a. Hrvatske stranke zamjerile su što je Komšić gotovo isključivo dobio glasove birača u sredinama gdje su Bošnjaci većina. (hina/metro-portal)

06.02.2010. 21:24:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh