« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
KRAJ SPECIJALITETA

Dubai krenuo u primjenu zabrane alkohola u jelima

Zabrana je uvedena još 2003., ali vlasti su u primjenu krenule tek nakon pritužbi muslimanskih gostiju koji nisu znali da u pojedinim specijalitetima ima alkohola

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Dubai

,

alkohol

,

restorani

Vlasnike restorana u Dubaiju gradska je uprava izvijestila da u pripremi jela više neće moći koristiti alkohol, objavio je u ponedjeljak tamošnji list The National.

Zabrana je uvedena još 2003., ali su je vlasti sada odlučile strogo primjeniti nakon pritužbi muslimanskih gostiju da nisu znali da neki restorani poslužuju jela u kojima je alkohol jedan od sastojaka.

List u tekstu pod naslovom "Zbogom kokotu u vinu" donosi i popis spornih jela, među njima i poznati francuski desert "palačinke suzette" čiji je jedan od glavnih sastojaka liker Gran Marnier.

Prema pisanju lista, većina vlasnika restorana ne slaže se s odlukom, tvrdeći da će zbog toga njihova jela izgubiti specifičan okus.

Drugi kažu da će iz jelovnika povući "alkoholna" jela, dok se neki nadaju postizanju kompromisa.

Odluka vlasti u Dubaiju ne odnosi se na alkohol koji će se i dalje posluživati u restoranima i hotelima koji za to imaju posebne dozvole, navodi The National. (hina/metro-portal)

22.03.2010. 10:39:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh