« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NJEGA NAMJEŠTAJA

Drvo - neizostavan materijal za uređenje interijera

Drvo je omiljeni materijal prošlosti, sadašnjosti, a zasigurno i budućnosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

namještaj

,

interijer

,

uređenje interijera

,

drvo

,

kućanstvo

,

drvo u interijeru

Zbog svojih iznimnih svojstava, mogućnosti obrade i oblikovanja, završnih efekata i konačnog ugođaja koji stvara u prostoru, drvo je omiljeni materijal za građenje i opremanje kroz povijest.

Suvremeno stanovanje 21. stoljeća, temeljeno na ekološkoj i socijalnoj osviještenosti, i dalje ističe drvo kao neizostavni materijal za uređivanje prostora u kojem živimo.

Sve stilske odrednice svoj su konačan izražaj kako u prošlosti tako i danas najsnažnije ispoljavale kroz primjenu drva u različitim oblicima - od raskošnih do minimalističkih.

Statistike pokazuju da je potrošnja drva u Hrvatskoj samo 0,10 m2 po stanovniku, iako je šumom pokriveno oko 48% teritorija.

Namještaj od drva vrlo je praktičan, a ovisno o kvaliteti može trajati i cijelu vječnost bez da se to na njemu primijeti. Ogrebotine je moguće vrlo lako učiniti gotovo nevidljivima ako se u njih utrlja mješavina octa i ulja.

Polovni namještaj ili onaj koji je izašao iz mode može se jeftino obraditi i pretvoriti u unikatne komade pomoću shabby chic metode. Tako restauriran namještaj uklapa se u mnoge različite stilove, od starinskog do modernog.

Kako drvo ne podnosi najbolje suhi zrak, stručnjaci savjetuju da bi se prostorije u kojima se nalazi tijekom zimskih mjeseci trebale redovito prozračivati. Pored toga, prašinu i nečistoće najbolje je uklanjati s pamučnom krpicom i blagim sredstvima za čišćenje.

Na sasvim novi namještaj u prvih osam tjedana od kupnje nije uputno odlagati vaze ili druge predmete kako se ne bi promijenila njegova boja.

Pročitajte više u časopisu Dome Slatki Dome Drvo u interijeru

01.04.2010. 12:31:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Dan
    27.12.2017. 13:25
    Drveni namještaj je daleko ugodniji oku, te stvara puno topliju atmosferu nego plastični namještaj ili namještaj od drugih materijala.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh