« Glazba
objavljeno prije 1 godinu i 8 mjeseci
NAJAVE

Drugi tjedan ljetne Scene Amadeo

Drugi tjedan Scene Amadeo od 22. do 27. kolovoza u zagrebačkim Klovićevim dvorima donosi koncert polaznika Masterclasse Dunje Vejzović te nastupe Glazbene družine Cinkuši, braće Teofilović i sastava Baden Baden

Scena Amadeo
Scena Amadeo (Arhiva)
Više o

Galerija Klovićevi dvori

,

Scena Amadeo

,

program

U srijedu, 24.08.2022. održat će se koncert polaznika Masterclassa Dunje Vejzović koji će izvesti najljepše operne arije romantike. Zagreb poznaje Dunju Vejzović kao pjevačicu, a tu je ona poznata i kao vrsna pedagoginja iz čije klase u prvim opernim kućama i koncertnim salama svijeta nastupaju njeni đaci. Ona će nastupiti prvi puta kao dirigentica OMG orkestrom.

U četvrtak, 25.08.2022. nastupaju braća Teofilović s programom „Čuvari sna". Miljenko Jerković je jednom prilikom rekao: „Ratko i Radiša nisu naokolo išli i sakupljali zagubljene pjesme, pa ih tako spašavali od zaborava i smrti. Za razliku od čovjekove smrti, smrt pjesme je neosjetna. Samo jezik i svijet ostanu siromašniji za nešto čega je nekad bilo. Njih dvojica, ili jedan od njih, noću bi slušali radio, pamtili melodiju i bilježili tekst. Poslije bi pjevali ono što bi im se učinilo da mogu i da trebaju otpjevati. Zato su u njihove pjesme pomalo upisana i sjećanja na pjevače. Pjesmu braća izvuku iz epohe u kojoj ju je snimljena, u kojoj ju je radio zabilježio, i smjeste je u svoju bezvremenost. Nije to vječnost, ali je vječnosti veoma slično."

U subotu, 27.08.2022. nastupa Baden Baden, industrial electropunk pioniri poznati po konstantnim promjenama zvuka, stila, raspoloženja i članova imaju novu reinkarnaciju. Specijalni program pripremljen samo za ovogodišnji Amadeo. Nakon ljetnog nastupa na Indirektu gdje su predstavili svoju viziju kako bi trebale zvučati pjesme eurovizije, na Amadeu će predstaviti sličan program podebljan pjesmama kojima su radili kaos na pozornicama kroz godine.

Ulaznice dostupna na www.ulaznice.hr i www.entrio.hr 

24.08.2022. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh