« Putovanja
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca

Doznajte što sve nudi grad veličine Hrvatske

Mnogo je razloga zbog kojih se isplati posjetiti Rim

U glavnom gradu Italije živi više od 4 milijuna stanovnika
U glavnom gradu Italije živi više od 4 milijuna stanovnika
Više o

Rim

,

top putovanja

Kada se spomenu nazivi poput prijestolnice svijeta, Vječnog grada ili grada na sedam brežuljaka, jasno je da se govori o Rimu, glavnom gradu Italije i sjedištu Svete Stolice. Sa svoja četiri milijuna stanovnika, grad je to koji je svoju umjetničku povijest uspio spojiti s modernim životom, te postao kulturni, politički, ekonomski i financijski centar ove prekrasne i dinamične zemlje. 

Mnogo je razloga zbog kojih bi svatko barem jednom trebao posjetiti Rim, grad koji će vas osvojiti svojom poviješću i tradicijom. Posjetite veličanstveni Kolosej u kojem još uvijek možete osjetiti duh gladijatora i njihovih krvavih borbi, Rimski forum koji je u doba drevnog Rima bio političko, kulturno, pravno i gospodarsko središte grada, te Panteon ili hram svih bogova koji oduševljava svojom veličinom i jednostavnošću.

CijenaNa petodnevno putovanje u talijansku prijestolnicu krenite 21. lipnja zrakoplovom iz Zagreba. Cijena se kreće od 4550 kuna. 

Prošećite Piazzom del Campidoglio na kojoj se nalazi sjedište gradske vlade - palača Senatorio, uživajte u romantičnom ugođaju najpoznatije fontane na svijetu, Fontane di Trevi i uspnite se uz veličanstvene Španjolske stepenice do crkve Trinite de Monti.

Naravno, nemojte zaboraviti posjetiti Vatikan i provjeriti vode li zaista svi putevi u Rim.     (adriatica.net)

05.06.2008. 07:06:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh