« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
DRUGI DAN

Editorsi i Basement Jaxx oduševili na zatvaranju INmusica

Prošao je još jedan INmusic festival, ostavivši iza sebe više upitnika nego ikad prije

Basement Jaxx rasplesali su Jarun
Basement Jaxx rasplesali su Jarun (Metro)
Više o

Gatuzo

,

S.A.R.S.

,

Editors

,

INmusic 2013

,

Basement Jaxx

,

Dža ili Bu

Drugi dan INmusic festivala privukao je dvostruko manje ljudi nego nulti dan, iako je lineup bio i više nego zanimljiv. S.A.R.S. je svojim hitovima Rakija, Buđav lebac i ostalima prilično zagrijao promrzle ljubitelje glazbe, a nekon njih su na Main stage izašli Editorsi.

Treći nastup u Hrvatskoj bio je sjajan, konkurirajući ravnopravno s Iggy Popom i Arctic Monkeysima za najbolji nastup na festivalu. Miks starih hitova i pjesama s novog albuma pokazao se odličnom kombinacijom, a fanatična preciznost koja ih i inače krasi pojačana je minimalističkim stageom i svjetlom.

Main stage je ove godine bio prilično zanemaren, tako da su u paralelnoj svirci Dža ili Bu ostali bez jače podrške publike, no svejedno su svoj posao odradili i više nego pošteno. 

Headlineri večeri uspjeli su do kraja rasplesati malobrojnu publiku koja nije željela završiti festival apatičnim raspoloženjem, pa su veselo skakali na uspješnice Basement Jaxxa koji su na pozornicu doveli hrpicu raspoloženih i živopisnih pjevačica i pratećih glazbenika. 

Felix Buxton zadržao se za mix pultom i koordinirao cijelu priču, dok se Simon Ratcliffe dohvatio gitare i klavijatura. Uz bubnjara i podršku na bongosima, dvoje plesača uspjelo je razdrmati i najskeptičnije u publici. 

Festival su furioznim nastupom zatvorili Gatuzo na World stageu. INmusic je završio, a organizatorima ostaje brdo smeća i podataka za analizu. Uvjerljivo najslabije posjećen festival do sada imao je i nedorečen program i manjak pravih headlinera, a pitanje nultog dana i dalje ostaje otvoreno. Stoga, nadajmo se da ćemo dobiti i deveto izdanje.

27.06.2013. 09:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh