« Život
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
MA DA?!

Dovoljno sna čuva dječju liniju

Istraživanje provedeno u SAD sugerira kako je dovoljno trajanje sna kod djece povezano s lakšim održavanjem normalne tjelesne mase

Školarci trebaju spavati 10 do 11 sati
Školarci trebaju spavati 10 do 11 sati (Arhiva)
Više o

djeca

,

pretilost

,

spavanje

,

san

Da odraslima manjak sna utječe na prehranu i apetit pokazao je cijeli niz istraživanja, a najnovije, provedeno na Sveučilištu Temple u Philadelphiji, dalo je iste rezultate i za školsku djecu.

Naime, tijekom tri tjedna eksperimentiranja s djecom od 8 do 11 godina potvrđeno je da je raniji odlazak u krevet bio blagotvoran za njihovo zdravlje i kilažu, jer su znatno smanjili količinu hrane koju su kozumirali, smanjivši pritom i izglede za gomilanje suvišnih kilograma. 

Uz to, što je možda još i važnije, djeca koja su ranije išla na počinak imala su niže koncentracije hormona leptina koji je ključan za regulaciju pohrane masnog tkiva u organizmu. 

Stoga, u slučaju da vaše dijete ima problema s kilogramima, obratite pažnju na to koliko spava, jer školska djeca trebala bi tijekom noći spavati 10 do 11 sati, pa ukoliko je tu došlo do znatnih razlika, znate što vam je činiti. 

07.11.2013. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh