Dostave i restorani šire nam struk
Redovna konzumacija restoranski pripremljene hrane pravi je put u pretilost, upozoravaju stručnjaci uz preporuku - kuhajte svoje obroke
Pretilost ima dosta uzroka, no jedan od glavnih je hrana pripremljena u restoranima, pokazalo je istraživanje Sveučilišta City u New Yorku koji su analizirali podatke istraživanja provedenog na više od 8 tisuća ljudi.
Kod osoba koje su redovito jele hranu pripremljenu u restoranima, bilo tamo bilo nakon dostave kući, uočene su više koncentracije lošeg LDL kolesterola, a uz to su u krvi imali manje koncentracije minerala i ključnih vitamina.
>> Pretilost ozbiljno skraćuje život >>
Ovo je naročito pogađalo žene i osobe starije od pedeset godina. Kao glavni uzrok znanstvenici navode sve veće porcije u restoranima kojima se pokušavaju privući gosti i poslovično trpanje masti i soli u hranu.
>> Pretilost se može spriječiti >>
Preporuka je jednostavna - kuhajte sami, tako jedino znate što jedete.
Novi komentar