« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
FOTOGRAFIJE

Dosad neobjavljene slike Beatlesa nakon 45 godina izlaze iz kutije

Crno-bijele fotografije Beatlesa snimio je 1964. američki tinejdžer, bit će predstavljene na aukciji u New Yorku

Najpoznatija fotka Beatlesa
Najpoznatija fotka Beatlesa (Wikipedia)
Više o

The Beatles

,

beatlesi

,

aukcija

Na aukciji u New Yorku srpnju bit će predstavljene dosad neobjavljene fotografije s prvih nekoliko američkih koncerata Beatlesa. Očekuje se da bi mogle dosegnuti cijenu od 100 tisuća američkih dolara, objavila je u petak aukcijska kuća Christie's, piše Hina.

Crno-bijele fotografije snimio je 1964. američki tinejdžer i bile su 45 godina spremljene u kutiji. Prikazuju nastupe Beatlesa u Washingtonu i Baltimoreu a prodavat će se, podijeljene u 50 skupina, 20. srpnja u New Yorku.

"Intimnost i detalji razlikuju ovu zbirku od kasnijih" kaže Cathy Elkies, direktorica u aukcijskoj kući zadužena za predmete vezane uz poznate osobe.

Beatlesi su prvi američki koncert održali u Washington Coliseumu 11. veljače 1964, dva dana nakon njihova prvog pojavljivanja na showu Eda Sullivana.

Washingtonski tinejdžer Mike Mitchell, tada 18-ogodišnjak bio je na glavnoj željezničkoj stanici u Washingtonu u trenutku kad su doputovali i zabilježio je histeriju među poklonicima. Mitchell, koji još radi kao fotograf također je snimao njihovu konferenciju za novinare prije koncerta kao i sami koncert s pozornice. Nekoliko mjeseci kasnije snimao je njihov koncert u Baltimore Civic Centru.

"Pristup koji je Mike imao grupi bio je nevjerojatan, kao i njegova sposobnost da zabilježi emocije, misli i rekacije" kazala je Elkies.

Christie's smatra da će fotografije biti privlačne brojnim ljubiteljima Beatlesa i povijesti rocka no njihova cijena nije visoka zbog toga što Mitchell nije poznati fotograf.

21.05.2011. 11:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh