« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 18 dana i 14 sati
COOL

Doručak za pet

Kada je riječ o konzerviranoj hrani, dostupan je impresivan niz opcija

Mda...
Mda... (Arhiva)
Više o

doručak

,

konzervirana hrana

Doručak se smatra najvažnijim obrokom u danu, a praktičnost je jedan od najvažnijih čimbenika kada trebamo odlučiti što ćemo ujutro pojesti. Dobra je vijest da čak i konzervirana hrana može biti hranjiva, osobito ako ne sadrži sol, konzervanse ili druge dodatke. Svestrana je i brzo se priprema, zbog čega je ne treba zanemariti kao rješenje za brz i ukusan doručak.

Kada je riječ o konzerviranoj hrani, dostupan je impresivan niz opcija. Portal Mashed izdvojio je pet vrsta konzervirane hrane koje su jeftine, imaju duži vijek trajanja i mogu se jesti za doručak.

Sardine

Riba možda nije prva stvar koja vam padne na pamet kada razmišljate o doručku, ali sardine su ukusna i hranjiva opcija. Prepune su hranjivih tvari i nude iznenađujuće svestranu opciju za vaš jutarnji obrok. Bogate su zdravim mastima, proteinima, vitaminom D i kalcijem; sardine vam mogu pomoći da se napunite energijom za cijeli dan.

Konzervirane srdele pune su omega-3 masnih kiselina koje pomažu u smanjenju upale i povezuju se sa smanjenim rizikom od depresije, razvoja srčanih bolesti i moždanog udara. Zbog brojnih prednosti za zdravlje, sardine su nadmašile čak i lososa.

Gljive

Volite gljive, ali nemate vremena sjeckati ih? Šampinjoni iz konzerve savršeno su rješenje jer su praktični, ukusni i svestrani. Gljive su bogate antioksidansima, proteinima, mineralima, vitaminima i dijetalnim vlaknima, a za doručak se najčešće konzumiraju kao dodatak omletima.

Konzervirano voće

Ako vam je draži slatki doručak, konzervirano voće idealno je rješenje. Ono će dodati svježinu i zdravu dozu hranjivih tvari vašem jutarnjem obroku, ali pazite da ne kupujete verzije pakirane u sirupu jer one sadrže puno dodanog šećera.

Ako nemate ideju kako poslužiti konzervirano voće, savršeno se slaže s grčkim jogurtom, a možete dodati i malo domaće granole i meda. Konzervirano voće također sjajno funkcionira s toplim zobenim pahuljicama.

Konzervirane rajčice

Nedavno smo pisali o zasitnom doručku nakon kojeg nećete biti gladni do večere. Jelo o kojem je riječ, shakshuka, jednostavan je i poprilično zdrav obrok koji se rado jede u Izraelu i drugim dijelovima Bliskog istoka i Sjeverne Afrike. Hranjivo je, zasitno i jednostavno, a priprema se od rajčica, luka, češnjaka, začina i lagano poširanih jaja u tom crvenom umaku. Ako pri ruci nemate svježe rajčice, konzervirane su opcija koja se uvijek može iskoristiti u pripremi ovog jela.

Crni grah

Još jedan fantastičan način da u svoj doručak unesete vlakna i proteine jest crni grah u konzervi. On snižava kolesterol, poboljšava zdravlje srca i zdravlje crijeva. Također, mogućnosti pripreme crnog graha su beskonačne. Još je bolje što je cjenovno pristupačan i onima s ograničenim budžetom.

Crni grah možete dodati u kajganu i pojesti uz tost od cjelovitih žitarica, a možda niste znali da zbog svoje škrobne teksture može biti i zamjena za dio brašna koje se dodaje palačinkama. Sve što trebate učiniti jest pomiješati ocijeđeni grah s ostalim sastojcima za palačinke i vaše tijesto bit će spremno za pečenje.

Tuna

Za kraj smo ostavili konzerviranu tunu, koja osigurava jutarnju dozu proteina i zdravih masnoća. Samo je ocijedite i izlomite vilicom i spremna je za jelo. Možete je poslužiti uz jaja ili tostiranih kruh od cjelovitih žitarica.

03.06.2024. 08:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh