« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Doručak šampiona - omlet s gljivama

Veliku ulogu igra i činjenica da morate pojesti više gljiva od mesa kako bi unijeli u organizam istu količinu proteina

Omlet s gljivama - savršen doručak
Omlet s gljivama - savršen doručak (Shutterstock)
Više o

doručak

,

gljive

,

omlet

Doručak vas treba zasititi i dati vam energije za početak dana, što praktično znači da biste trebali unijeti dovoljno proteina - a tu onda nastupaju gljive!

Nedavno provedena studija pokazala je da su gljive odličan izbor za doručak, ukoliko želite skinuti kilograme

Američki znanstvenici sa Sveučilišta Minnesota htjeli su provjeriti kakav učinak gljive imaju na organizam ako ih jedemo svakodnevno deset dana i pokazalo se da su odličan izbor. S obzirom da je jesen vrijeme od gljiva i sami možete provesti ovaj eksperiment.

Znanstvenici su htjeli provjeriti koliko sitima se osjećaju ljudi koji su za doručak unijeli u organizam proteine iz gljva, a koliko oni koji su jeli meso. Tijekom deset dana 17 žena i 15 muškaraca jelo je dvije porcije šampinjona ili porciju govedine (važno je bilo da je konzumirana ista količina proteina).

Ispostavilo se da su se, oni koji su jeli gljive, duže osjećali sitima od onih koji su jeli meso. Oni koji su jeli gljive nisu morali ništa prizalogajiti do ručka. Naravno, veliku ulogu igra i činjenica da morate pojesti više gljiva od mesa kako bi unijeli u organizam istu količinu proteina, no važno je i reći da gljive imaju puno manje kalorija od mesa.

U svakom slučaju, želite li smršavjeti pravo je vrijeme da dane započinjete omletom s gljivama.

Dobar tek!

25.10.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh