« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
PREMIJER NAJAVIO

Donijet ćemo strategiju za dijasporu

Sanader osigarava 'glasačko tijelo' i hvali se povratom duga umirovljenicima, a ne zna kolike su niske prosječne mirovine.

(Nikša Stipaničev, CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

mirovine

,

umirovljenici

,

sindikalna košarica

,

Davorko Vidović

,

dijaspora

Premijer Ivo Sanader najavio je danas u Saboru izradu strategije koja bi trebala dovesti do učinkovitije pomoći i interakcije između RH i iseljenih Hrvata.

"U stvaranju i obrani suverene hrvatske države nisu sudjelovali samo oni koji žive u Hrvatskoj, nego i Hrvati u dijaspori i zato ćemo izraditi strategiju još učinkovitije pomoći i interakcije između RH i Hrvata koji žive izvan Hrvatske", najavio je Sanader tijekom aktualnog prijepodneva, na pitanje Ivana Bagarića (HDZ) o odnosu države prema dijaspori.

Dodao je kako želi čvrsto vjerovati da nitko više neće tražiti da dijaspora izgubi pravo glasa ili da im se ono veže uz plaćanje poreza.

Davorko Vidović (SDP) Sanadera je upitao zna li koliko iznosi umirovljenička sindikalna košarica i koliko dana umirovljenik može živjeti od mirovine.

"Ova vlada vratila je umirovljenicima dug koji ste vi negirali dok ste bili ministar", uzvratio mu je premijer. Dodao je kako je "uvjeren da će umirovljenici u Sisku to prepoznati i dati glas Dinku Pintariću, kandidatu iz HDZ-a, stranke koja im je vratila dug".

Vidović ga je, pak, "poučio" da je umirovljenička sindikalna košarica 3.574 kune, a Sanaderu je pokazao i kalendar koji mu je, kaže, dao upravo jedan sisački umirovljenik.

"Ovo nije ni julijanski ni gregorijanski, nego Sanaderov kalendar", rekao je Vidović, pokazujući kalendar iz svibnja, s 11 prekriženih posljednjih dana u mjesecu. Objasnio je da su to dani u kojima kojima umirovljenik ne može pokriti životne troškove, jer mu je mirovina potrošena. (hina/metro-portal)

20.05.2009. 13:06:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh