« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
RADIMIR ČAČIĆ:

Slučaj Košiša Čičin-Šain je sramotna manipulacija MUP-a

Policajac koji je povukao pištolj na Košišu Čičin-Šain "trčkarao je okolo, a u ležaj se bacio tek nakon tri sata", kaže Čačić.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar, CROPIX)
Više o

MUP

,

HNS

,

Vesna Pusić

,

Radimir Čačić

,

Alenka Košiša Čičin-Šain

,

incident

,

medijske manipulacije

Predsjednik Hrvatske narodne stranke-liberalni demokrati (HNS) Radimir Čačić rekao je danas kako očekuje da će Ministarstvo unutarnjih poslova pokrenuti postupak zbog prekoračenja ovlasti protiv policajca koji je repetirao pištolj na predsjednicu zagrebačkog HNS-a Alenku Košiša Čičin-Šain te da će se MUP prestati baviti medijskim manipulacijama.

"To je sramotna manipulacija MUP-a", ocijenio je Čačić. Podsjetio je da je osobno bio nazočan u policijskoj postaji te da je policajac pet minuta nakon incidenta ispred Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija u policijskoj postaji "trčkarao okolo i vrlo užurbano hodao". "Tek kad su mu objasnili da bi bilo pametno da progovori o tome da je ozlijeđen onda se nakon tri sata bacio u ležaj", kazao je.

Predsjednica Kluba HNS-a u Hrvatskom saboru Vesna Pusić, koja je bila blizu mjesta incidenta, rekla je da je nakon incidenta vidjela policajca koji je hodao okolo te nije imao niti tragove na hlačama. Ocijenila je da se radi o "božanstvenoj komediji" od strane policije dodavši kako treba zaustaviti policijsko nasilje i brutalnost. Budu li na građane Zagreba policajci repetirali pištolj zbog krivog parkiranja, onda se treba ozbiljno preispitati što je dužnost policije, smatra Pusić. (hina/metro-portal)

20.05.2009. 13:14:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh