« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
UPITNA BUDUĆNOST

Pokreće će se predstečajni postupak za Kamensko

Trgovački sud u Zagrebu donio je odluku o pokretanju predstečajnog postupka za tekstilnu tvornicu Kamensko i imenovao predstečajnog upravitelja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

roman Divlji

,

brisanje profila

Predstečajni upravitelj Zdravko Mitak trebao bi utvrditi jesu li se stekli uvjeti za pokretanje stečaja u Kamenskom, a o njegovoj odluci ovisi i hoće li radnice tvrtke prekinuti štrajk koji su počele jutros tražeći isplatu zaostalih plaća ili pokretanje stečaja, rekao je Šegina. 

Radnice su danas odbile prijedlog Uprave da opozovu štrajk u zamjenu za isplatu jedne zaostale plaće, te ustrajale na odluci da će osim nastavka štrajka u 14,30 sati organizirati prosvjednu šetnju od tvornice na Trgu Francuske Republike do Trga bana Jelačića i natrag.

Po riječima Šegine, radnicama stižu "sugestije sa svih strana" da što prije postignu zadovoljavajući kompromis i prekinu štrajk i prosvjede kako se ne bi radila još veća uzbuna među vjerovnicima i kupcima, jer im je u interesu da Kamensko ne ugasi proizvodnju.

Radnica Đurđa Krnjak, koja se zajedno sa izaslanstvom štrajkašica uputila na sastanak s predstečajnim upraviteljem, rekla je da odluka o mogućem prekidu štrajka ovisi o razgovoru s Mitakom. Mi ćemo od predstečajnog upravitelja tražiti da Kamensko nastavi s proizvodnjom, budući da još uvijek imamo zainteresirane kupce, odnosno da se provede stečaj s preustrojem, kaže Krnjak.

Radnice Kamenskog nisu primile plaće pet mjeseci, a tvrtka im već dvije godine ne uplaćuje doprinose, niti poreze državi. Procjenjuju da je svakoj od njih tvrtka za plaće dužna između 14.000 kuna i 15.000 kuna. Sindikat im je u međuvremenu podijelio potvrde koje trebaju odnijeti u Centre za socijalnu skrb kako bi dobile jednokratnu pomoć od oko 1000 kuna, a prve informacije o dodjeli pomoći očekuju danas poslijepodne. (hina/metro-portal)

29.09.2010. 15:02:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh