« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
POČINITELJ UHIĆEN

Molotovljevim koktelima napadnut hrvatski konzulat u Düsseldorfu

Zgrada hrvatskog generalnog konzulata u središtu Düsseldorfa napadnuta je u srijedu oko podneva s dva molotovljeva koktela

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

napad

,

Duesseldorf

,

njemački humor

,

članska knjižica

Djelatnici konzulata nisu ozlijeđeni, a generalni konzul je u bolnici zbog problema nakon udisanja dima, potvrdilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija. "Slijedom zaprimljenih službenih informacija možemo potvrditi da su na zgradu generalnog konzulata u Düsseldorfu danas bačena dva molotovljeva koktela", saznaje se iz MVPEI-a.

Njemački list Rheinische Post na svojoj internetskoj stranici objavio je da je oko podneva jedan čovjek bacio dva molotovljeva koktela na ulaz u generalni konzulat u Düsseldorfu u ulici Cornelius. Čovjeka je vidio krovopokrivač koji je bio na drugoj strani ulice. Dok je počinitelj pokušao pobjeći, radnik ga je uspio zaustaviti do dolaska policije, piše list.

Vatra koja je izbila na zgradi hrvatskog generalnog konzulata brzo je ugašena. Prema pisanju lista, jedan djelatnik hrvatskog konzulata u tom je incidentu lakše ozlijeđen. Policija je uhitila počinitelja, dodaje list. Internetska stranica Expressa objavila je da je generalni konzul Vjekoslav Križanec prebačen u bolnicu. (hina/metro-portal)

29.09.2010. 14:09:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh