« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
PORIČE OPTUŽBE

Dominique Strauss-Kahn odstupio s položaja

Dominique Strauss-Kahn dao je ostavku na položaj direktora Međunarodnog monetarnog fonda, ali poriče optužbe za seksualni napad i pokušaj silovanja sobarice u newyorškom hotelu

Fotografija vijesti
Više o

MMF

,

Dominique Strauss-Kahn

,

ostavka

MMF je u priopćenju objavio pismo svojeg dosadašnjeg izvršnog direktora u kojem on službeno izvješćuje Izvršni odbor o odluci da trenutačno odstupi s položaja. "Dame i gospodo u Odboru, s neizmjernom tugom osjećam se primoranim da danas Izvršniom odboru predam ostavku na mjesto izvršnog direktora MMF-a", stoji u službenom pismu ostavke.

Strauss-Kahn navodi da su mu u ovom trenuztku u mislima supruga, koju "voli više od svega", njegova djeca, obitelj i prijatelji. Misli i na kolege u MMF-u i na "velike stvari koje su zajedno postigli u posljednje nešto više od tri godine".

"Svima želim poručiti da najjsnažnije moguće poričem sve optužbe iznesene protiv mene", navodi dosadašnji čelnik MMF-a, dodajući kako želi zaštititi instituciju kojoj je časno i odano služio te da svu svoju snagu, vrijeme i energiju želi posebno posvetiti dokazivanju svoje nevinosti. U priopćenju MMF navodi kako će uskoro objaviti postupak izbora novog izvršnog direktora, a da u međuvremenu privremeno tu dužnost ostaje obavljati John Lipsky.

19.05.2011. 08:45:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh