« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
BURNA SJEDNICA

Domagoj Burić podnio ostavku, Hloverka nova direktorica programa

Vijeće HRT-a prihvatilo je ostavku direktora programa HTV-a Domagoja Burića, a privremeno će ga zamijeniti Hloverka Novac Srzić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix)
Više o

HRT

,

Hloverka Novak Srzić

,

Domagoj Burić

,

Programsko vijeće HRT-a

,

Goran Milić

Programsko vijeće HRT-a razriješilo je danas Domagoja Burića dužnosti direktora programa HTV-a na njegov zahtjev, koji je obrazložio ozbiljnim zdravstvenim problemima. Kako bi odluka postala službena, vijeće mora imenovati njegova privremenog nasljednika i raspisati natječaj za direktora programa HTV-a.

Obnašatelj dužnosti ravnatelja HRT-a Josip Popovac izvijestio je da je Burić dulje na bolovanju i da je u razgovoru s njim doznao kako je riječ o ozbiljnim tegobama te da je po preporuci liječnika odmah trebao prekinuti stresan posao koji radi.

Neki su vijećnici izrazili čuđenje zašto su tek danas obaviješteni o zahtjevu za razrješenjem koji je Burić predao ravnateljstvu još 15. lipnja. Popovac je objasnio kako su se nadali da su Burićeve zdravstvene tegobe privremene, ali to se stanje nije popravilo.

Vijeće je Burića razriješilo sa sedam glasova za, a jedan glas nije bio valjan. Vijećnici su se nakon toga povukli na konzultacije zbog imenovanja obnašatelja dužnosti direktora programa HTV-a.

Iako je među favoritima za vruću stolicu direktora programa HTV-a bio Goran Milić, Burića će do daljnjega zamijeniti Hloverka Novak Srzić. Naime, član Vijeća Mislav Stipić za v.d. je predložio upravo Hloverku što je izazvalo burnu raspravu koja je rezultirala ostavkama Sanje Modrić i Marine Škrabalo. Uslijedilo je tajno glasovanje na kojem je Holverka izabrana za v.d. direktorice programa.

Prije napuštanja sjednice vijećnica Škrabalo je rekla da su različiti oblici nepoznavanja programa i nekonzistentnost u kadrovskom odlučivanju karakteristike u upravljanju HTV-om. Ocijenila je da je Stipićev prijedlog imao za cilj da neki od vijećnika daju ostavku.

07.07.2010. 11:23:21
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mala_ivancica
    07.07.2010. 12:32
    O Bože nikako se riješit te Hloverke!
  2. avatar
    biba
    07.07.2010. 13:53
    udav!
  3. avatar
    Komentator5
    07.07.2010. 14:13
    od zla na gore
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh