« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
BENJAMIN NETANYAHU:

Dogovora o razmjeni zatvorenika s Hamasom još nema

Izrael je spreman na fleksibilnost ne bi li se oslobodilo Gilada Shalita, ali se boji reakcija domaće javnosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Palestina

,

Hamas

,

Benjamin Netanyahu

,

Gilad Shalit

,

razmjena zarobljenika

Razmjena zatvorenika s Hamasom još nije dogovorena, a možda do nje ni ne dođe, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu u utorak pošto je jedan njegov kolega iz vlade najavio skoro rješenje.

"Dogovora još nema i ne znam hoće li ga biti", rekao je novinar Netanyahu zbog čijega odbijanja da kaže pojedinosti o pregovorima u kojima posreduju Njemačka i Egipat jačaju nagađanja o skorom rješenju.

Čelnici Hamasa, islamističke skupine koja vlada u Pojasu Gaze, u Kairu su na razgovorima o predloženoj razmjeni zarobljenoga izraelskog vojnika Gilada Shalita za više od stotinu palestinskih zarobljenika.

Dužnosnici upućeni u te razgovore rekli su u ponedjeljak da je Izrael odustao od prigovora na puštanje 160 zarobljenika koje Hamas traži.

No obje strane ublažavaju nestrpljivo iščekivanje razmjene koja bi se dogodila već u petak, na muslimanski blagdan Kurban Bajram, a koje potpiruju arapski mediji.

Izrael se već dugo protivi amnestiranju Palestinaca koji su zatvoreni zbog ubojstva izraelskih državljana. Iako je spreman na fleksibilnost ne bi li oslobodio Shalita, Izrael ipak strahuje od reakcije domaće javnosti pristane li na sporazum koji pomaže Hamasu. (hina/metro-portal)

24.11.2009. 16:41:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh