« Život
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Zna što želi

Dobio 50 poslova u 50 država tijekom 50 tjedana

Dan Seddiqui iz Kalifornije može se nazvati rekorderom po broju promijenjenih poslova u samo godinu dana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Telegraph)
Više o

knjiga

,

poslovi

,

living the map

,

neobičan podvig

,

Dan Seddiqui

Bivši financijski analitičar upao je u dugove teške 150.000 dolara. U nemogućnosti da nađe posao i bez krova nad glavom roditelji su ga poslali na terapiju kako bi mu pomogli u potrazi.

Ipak, jednog lijepog dana Dan je odlučio svima dokazati kako može naći posao i kako će isprobati toliko poslova dok ne pronađe onaj koji ga u potpunosti zadovoljava. U samo 50 tjedana probao je sve od ribara, dirigenta jazz sastava, prezentera vremenske prognoze na tv pa čak i organizatora vjenčanja u Las Vegasu.

Sada planira napisati knjigu o svojem nevjerojatnom iskustvu oko koje se otimaju mnogi izdavači. ˝Bilo je perioda kada nisam imao ni za hranu, i pomislio sam da je bilo dosta takvog životarenja˝, objašnjava Dan svoje motive.

Birajući poslove koje je želio probati, odlučio se na one koji su najpopularniji u svakoj američkoj državi. Na primjer, postao je organizator vjenčanja u Vegasu, te je bio muzički koordinator u New Orleansu.

˝Kada bih došao kompanijama sa svojim prijedlogom, u početku je vladala skepsa, no nekako sam ih uspio nagovoriti. Sada je svima drago što sam se odlučio na ovaj podvig˝ dodaje Dan.

Velik spektar poslova koje je isprobao doveo ga je do spoznaje što želi raditi, te što nikada više ne bi želio iskusiti. ˝Omiljeni posao bila mi je pozicija barmena u Louisiani, gdje sam upoznao jako puno ljudi. Najomraženiji mi je bio posao ribara. Shvatio sam da patim od morske bolesti, cijelo vrijeme smrdim, a i mnoge morske životinje poput većih rakova nisu baš bezopasne.˝

Dan se nada kako će njegova knjiga ˝Living the map˝ biti u prodaji do kraja godine. Trenutno se namjerava baviti nutricionizmom, poslom koji je radio oko tjedna dana dok je boravio u Mississippiju, državi koja ima velik problem raširene pretilosti.

14.10.2009. 15:31:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh