« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
RASIM LJAJIĆ:

Do kraja godine vjerojatnija je moja ostavka nego uhićenje Mladića i Hadžića

Pogrešna procjena i obećanje vjerojatno će koštati pozicije srpskog koordinatora tima za uhićenje dvojice najtraženijih bjegunaca na Balkanu

Rasim Ljajić
Rasim Ljajić (Oleg Moskaljov/Cropix)
Više o

Srbija

,

Haaški sud

,

Ratko Mladić

,

Goran Hadžić

,

Rasim Ljajić

Predsjednik srbijanskoga Nacionalnog vijeća za suradnju s Haaškim tribunalom i koordinator akcijskog tima za uhićenje haaških optuženika Rasim Ljajić u ponedjeljak je izjavio da je njegova ostavka vjerojatnija nego da haaški optuženici Ratko Mladić i Goran Hadžić budu uhićeni do kraja godine.

"Kako sada stvari stoje, čini se da ću prije ja podnijeti ostavku nego što će se bjegunci naći u Haagu. Ipak, pričekajmo kraj godine, ali o operativnim aktivnostima ne želim govoriti", rekao je Ljajić u intervjuu beogradskom dnevniku "Danas", reagirajući na podsjećanje novinara na njegovo obećanje da će podnijeti ostavku na dužnost ako Mladić do kraja 2009. ne bude uhićen i predan Haagu.

Ljajić je tada objasnio kako se optimizam koordinacijskog tima temelji na spoznajama o nastojanjima da Mladić bude uhićen, koordiniranosti služba i cjelokupnu radu. Dodao je da bi, ne bude li Mladić do kraja godine u Den Haagu, to značilo njegovu (Ljajićevu) pogrešnu procjenu, zbog koje bi morao snositi posljedice.

Ratko Mladić, bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba, optužen je za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, uključivo optužnicu za genocid. Mladić je, zajedno s bivšim čelnikom bosanskohercegovačkih Srba Radovanom Karadžićem, optužen za genocid u Srebrenici 1995. zbog pokolja 8000 muslimana i 43-mjesečnu opsadu Sarajeva. (hina/metro-portal)

14.12.2009. 18:32:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh