« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
šef hup-a u vladu

Đuro Popijač novi ministar gospodarstva

POGLEDAJTE VIDEO - predsjednica Vlade napokon je imenovala nasljednika Damira Polančeca

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/Cropix/Infopunkt)
Više o

Ivan Šuker

,

Đuro Popijač

,

ministar gospodarstva

Na današnjoj sjednici Vlade napokon smo dobili nasljednika Damira Polančeca na mjestu ministra gospodarstva, dosadašnjeg predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca Đuru Popijača. Već se nekoliko dana licitira s mogućnošću da mjesto ministra preuzme netko iz HUP-a, a Popijač je u nekoliko navrata razgovarao s Jadrankom Kosor i, očito, popustio i prihvatio imenovanje.

Predlaže se i osnivanje savjetodavnog vijeća u koje bi ušli ravnateljica Ekonomskog instituta Sandra Švaljek, profesor s Ekonomskog fakulteta Željko Lovrinčević i bivši ministar Borislav Škegro.

Jedino otvoreno pitanje bilo je mjesto potpredsjednika Vlade, a za sada je neizvjesno hoće li ga preuzeti Ivan Šuker ili Darko Milinović. No, i to je do kraja sjednice riješeno solomunskim rješenjem, naime obojica su postali potpredsjednici.

Kosor u novoj odluci očekuje potporu sindikata jer se puno puta sa sindikalnim središnjicama razgovaralo o tome što će se učiniti po pitanju gospodarstva:

Najavljuje i da će puno posla biti vezano uz proračun ali i brodogradnju:

Predsjednica Vlade na kraju najavljuje i brigu o socijali i početak funkcioniranja OIB-a:

13.11.2009. 11:24:13
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    13.11.2009. 14:41
    Prekrasno! Radujmo se radnici, stiže nam spasitelj da zabije zadnji čavao u lijes krize i konačno nas spusti u tranzicijski grob.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh