« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Velike ambicije

Bandić namjerava potrošiti 20 milijuna kuna na kampanju

Bandićev budžet jednak je zajedničkom budžetu Mesića, Mikšića i Jadranke Kosor u kampanji 2004.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

predsjednička kampanja

,

budžet

Kako prenosi Večernji list, u pohod na Pantovčak zagrebački gradonačelnik kreće dosad najskupljom i najspektakularnijom kampanjom koju je jedan kandidat za predsjednika RH vodio od njezina osamostaljenja.

To je malo manje od iznosa koji je prije pet godina ukupno potrošilo 13 predsjedničkih kandidata (25 milijuna kuna), a gotovo je jednako iznosu (19 milijuna kuna) koju je na tim izborima ukupno "spržilo" troje najuspješnijih kandidata - Stjepan Mesić, Jadranka Kosor i Boris Mikšić. Bandić će tako u 30 dana svoje kampanje svaku večer u drugom gradu imati koncert Prljavog kazališta, klape Intrade te Najboljih hrvatskih tamburaša, za što će se iznajmljivati dvije pozornice s dva razglasa.

Od najboljeg studija za marketinšku djelatnost HRG-a Bandićev je stožer unajmio reportažna kola s dva snimatelja, montažerom i redateljem koji će u svakom gradu i selu, koje će zagrebački gradonačelnik tog dana obići, snimati novi TV spot i potom ga odmah slati televizijskim kućama u čijem će se medijskom prostoru vrtjeti te reklame. Za svaki će se grad izrađivati plakati od fotografija snimljenih baš za Bandićeva dolaska.

Već su snimljeni i lokalizirani radijski spotovi s pozivom na Bandićeve predizborne skupove. Najveći trošak Bandićeve kampanje činit će upravo tehnička i logistička podrška za održavanje koncerata, a ako se tome dodaju honorari izvođačima te snimanje i prikazivanje spotova na televizijama, to bi moglo stajati, procjenjuju stručnjaci, 17 mil. kuna.

Odmetnutog će esdepeovca, koji će u svakom gradu i selu dijeliti lopte, jabuke i sokove svojim potencijalnim biračima, u unajmljenom autobusu kojim će krstariti Hrvatskom pratiti 40 ljudi koji čine njegov tim.

13.11.2009. 09:15:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh